www.hvzeeland.nl

VRZ: Bel geen 112 voor meldingen groepsvorming

Toegevoegd: 25-03-2020, 17.12 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept mensen dringend op om niet het alarmnummer 112 te bellen als zij groepen van meer dan twee personen zien.

De Veiligheidsregio meldt dat de meldkamer van het alarmnummer wordt overspoeld met telefoontjes over meldingen van groepen met meer dan 2 personen. “We willen je graag verzoeken hiervoor niet 112 te bellen. Aan de handhaving van de maatregelen wordt gewerkt. Probeer elkaar aan te spreken waar dit kan. Denk aan de anderhalve meter afstand. Volg de maatregelen en gebruik je gezond verstand. We moeten dit samen doen”, zo zegt de veiligheidsregio.

​Alhoewel het kabinet maandag al aankondigde dat groepsvorming verboden zou worden, is het uitdelen van boetes nog niet mogelijk. De veiligheidsregio's werken momenteel samen aan een nieuwe noodverordening die dit juridisch ook mogelijk moet maken. Deze zal het verbod op het uitoefenen van zogeheten contactberoepen als kapper en nagelstylist ook kan worden gehandhaafd. Op dit moment is er al wel een Zeeuwse noodverordening, maar deze is opgesteld voordat de nieuwe maatregelen werden afgekondigd.