Weerbericht:
Enkele opklaringen. Komende nacht en overdag kans op een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
Geen files

In alle Zeeuwse gemeenten nu patiënten, dit zijn de plaatsen met Coronabesmettingen

Toegevoegd: 25-03-2020, 17.23 uur
In alle Zeeuwse gemeenten zijn nu bevestigde Coronagevallen.
In alle Zeeuwse gemeenten zijn nu bevestigde Coronagevallen.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het aantal Zeeuwse plaatsen waar één of meerdere personen wonen die besmet zijn met het Coronavirus neemt toe. Vandaag is ook een eerste besmetting in de gemeente Hulst gemeld door de GGD Zeeland. Deze patiënt ligt in het ziekenhuis in Terneuzen, zo heeft de gemeente Hulst laten weten.


Burgemeester Jan-Frans Mulder over de eerste Coronabesmetting in zijn gemeente: “Allereerst wens ik de patiënt in deze situatie veel beterschap toe. Ik leef mee met hem en zijn naasten. Ik begrijp dat dit bericht zeker ook een schok is voor de inwoners van de gemeente Hulst en Clinge in het bijzonder. Onze gemeente was tot dusver nog zonder een gekende besmetting. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen.”

In totaal 88 inwoners van onze provincie zijn nu positief getest op het COVID-19-virus. Volgens de GGD Zeeland zijn er vermoedelijk nog veel meer mensen besmet, maar bij deze 88 is het virus ook daadwerkelijk vastgesteld middels laboratoriumonderzoek, bijvoorbeeld omdat het gaat om zorgverleners of om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Overzicht besmettingen
Hieronder een overzicht met Coronabesmettingen per gemeente op basis van de gegevens zoals de GGD Zeeland die naar buiten heeft gebracht.

GemeentePlaatsen met besmettingen

Borsele (6x)

Ellewoutsdijk (1x)
's-Heer Abtskerke (1x)
's-Heerenhoek (1x)
Heinkenszand (2x)
Lewedorp (1x)

Goes (7x)

Goes (5x)
's-Heer Arendskerke (1x)
Wolphaartsdijk (1x)

Hulst (1x)

Clinge (1x)

Kapelle (2x)

Kapelle (1x)
Wemeldinge (1x)

Middelburg (7x)

Middelburg (7x)

Noord-Beveland (2x)

Geersdijk (1x)
Kamperland (1x)

Reimerswaal (8x)

Hansweert (2x)
Krabbendijke (1x)
Rilland (3x)
Yerseke (2x)

Schouwen-Duiveland (7x)

Brouwershaven (1x)
Bruinisse (1x)
Scharendijke (1x)
Zierikzee (4x)

Sluis (5x)

Aardenburg (2x)
Breskens (1x)
Sluis (1x)
Oostburg (1x)

Terneuzen (14x)

Hoek (1x)
Sas van Gent (2x)
Terneuzen (9x)
Westdorpe (1x)
Zuiddorpe (1x)

Tholen (13x)

Oud-Vossemeer (1x)
Poortvliet (1x)
Sint-Annaland (2x)
Sint-Maartensdijk (1x)
Sint Philipsland (1x)
Tholen (7x)

Veere (7x)

Biggekerke (1x)
Grijpskerke (2x)
Oostkapelle (1x)
Serooskerke (W) (1x)
Veere (1x)
Zoutelande (1x)

Vlissingen (9x)

Oost-Souburg (1x)
Vlissingen (8x)

 
Kaart besmettingen volgens GGD Zeeland

Hieronder de bijgewerkte kaart met de woonplaats van de 88 bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats)

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J. neele (31-3-2020 om 10:15)
Kan er elke dag een overzicht worden gemaakt van de aantallen per gemeente, nu is deze informatie relatief oud. Waarom gaan we niet als we corona virus drager zijn en dat hebben bevestigd gekregen alk onze bekende mensen waar we mee in contact geweest zijn de afgelopen dagen en[ven een berichtje sturen per mail of WhatsApp, dan kunnen die ook hun voorzorgsmaatregelen nemen. Dat is de meest effectieve manier van handelen. .
nuchter. (26-3-2020 om 19:56)
Jan waarschijnlijk behoor je tot de groep mensen, die een specialist bezoekt. Verteld wat je hebt en hoe hij moet handelen en moet opereren. Je geeft Rutte de schuld. Terwijl zijn uitspraken door het RIVM en hun specialisten zijn bepaald. Zelfs Geert had alleen opbouwende kritiek. Voorlopig geneest nog steeds de grootste groep. Luistert naar de specialisten die op wereld niveau werken Die geven genoeg informatie via de media. Landen onderling , hoe zij op verschillende manieren proberen de zaken te temmen.. Er zijn meerdere wegen naar Rome België heeft de helft inwoners net zoveel besmettingen als Nederland en zij hebben veel strengere regels.. Daardoor hoop ik dat mensen die het verstand er van hebben en in contact staan met de WHO .
Jan (26-3-2020 om 17:48)
Die Brabantse toestanden krijgen we hier ook omdat we geen lock down krijgen. Rutte vind maar dat 60% besmet moet worden. Ik noem dit moord met voorbedachten rade. Je zal maar een long aandoening hebben, de kans dat je over 2 jaar nog leeft is 40% China en omringende landen hebben veel geleerd van de SARS uitbraak. Nee het RIVM weet het veel beter met 0.0 ervaring. De Euro staat boven de mensen bij Rutte.
h.ovaa (26-3-2020 om 12:33)
stop aub de toeristenstroom wij willen toch geen brabantse toestanden!
Cookie-instellingen beheren