www.hvzeeland.nl

Nog eens 5 Coronapatiënten naar Terneuzen

Toegevoegd: 25-03-2020, 18.24 uur

Nog eens 5 Coronapatiënten naar Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Nadat dinsdagavond al 16 coronapatiënten naar het ziekenhuis in Terneuzen werden gebracht zijn daar nu nog eens vijf bijgekomen. Dat meldt ZorgSaam.

Dinsdagmiddag lagen nog vier coronapatiënten in De Honte, woensdagochtend waren dat er 20. Vanaf dinsdagavond kwamen namelijk 16 ambulances met patiënten uit collega-ziekenhuizen in Tilburg, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Uden en Gorinchem. Het landelijk verplaatsingsbureau had dit geïnitieerd om zo de druk in deze ziekenhuizen te verminderen. Na de 16 patiënten die gisteren, vannacht en vanochtend werden overgeplaatst, zijn inmiddels nog vijf patiënten vanuit Brabant naar Terneuzen overgebracht, zo meldt ZorgSaam.

“Het was voor onze medisch specialisten, verpleegkundigen, leidinggevenden en andere medewerkers echt alle hens aan dek om de toestroom goed en zorgvuldig op te vangen”, zo zegt ZorgSaam. “Wij helpen de collega’s in Noord-Brabant daar waar kan. Bij elk verzoek om patiënten van elders op te vangen, wordt uiteraard gekeken of er voldoende capaciteit voor de inwoners van de eigen regio overblijft”, zo zegt het ziekenhuis.