Weerbericht:
Wisselend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitbreidingsrisico natuurbranden naar 'regulier'

Toegevoegd: 25-03-2020, 22.23 uur
Het uitbreidingsrisico van natuurbranden in Zeeland is verhoogd van laag naar regulier.
Het uitbreidingsrisico van natuurbranden in Zeeland is verhoogd van laag naar regulier.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het uitbreidingsrisico van natuurbranden in Zeeland is verhoogd van laag naar regulier. Dat betekent extra brandweerinzet bij een eventuele melding.


In Zeeland zijn verschillende brandrisicogebieden. Het gaat volgens de Veiligheidsregio Zeeland onder meer om de Kop van Schouwen, de Schotsman, de Manteling Walcheren, het Axelsche Bos en het Waterwingebied Sint Jansteen. In de duinen bij Burgh-Haamstede staat een meetstation dat de hulpdiensten een actueel beeld geeft van de droogte in het gebied: de zogeheten droogte-index.

Omdat het langzaam droger wordt, is het uitbreidingsrisico vandaag aangepast naar het reguliere niveau. De brandweer van Burgh-Haamstede meldt dat daarom bij een melding van een natuurbrand direct twee 4x4-voertuigen en een waterwagen zullen worden gealarmeerd.

Tips om een natuurbrand te voorkomen? "Gooi sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Denk ook aan kolen van de barbecue of opgehoopt tuinafval (broei), en parkeer uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras", zo adviseert de Veiligheidsregio.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750