www.hvzeeland.nl

VRZ: 'Uitgangspunt ziekenhuiszorg dichtbij huis'

Toegevoegd: 25-03-2020, 22.33 uur

VRZ: 'Uitgangspunt ziekenhuiszorg dichtbij huis'
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) houdt een vinger aan de pols voor wat betreft de capaciteit in de Zeeuwse ziekenhuizen voor het geval het aantal coronapatiënten uit eigen provincie toeneemt. Zo’n toename wordt namelijk wel verwacht.

Gisteren en vandaag werden vanuit andere delen van het land coronapatiënten overgebracht naar zowel het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes als het ZorgSaam-ziekenhuis De Honte in Terneuzen. De spreiding van patiënten wordt landelijk gecoördineerd door het landelijk verplaatsingsbureau. Dit had de Zeeuwse ziekenhuizen gevraagd om de patiënten over te nemen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland gaat dit niet ten koste van zorg voor inwoners van de provincie zelf.

“Op dit moment hebben de Zeeuwse ziekenhuizen voldoende capaciteit om patiënten die intensieve zorg nodig hebben op te nemen. Om die reden zijn ook patiënten uit andere regio’s overgeplaatst naar Zeeland”, zo zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De verwachting is volgens de VRZ dat het aantal Zeeuwse patiënten wel gaat toenemen. “Om die reden kijkt Veiligheidsregio Zeeland samen met de ziekenhuizen en andere zorgorganisaties hoe de toename van patiënten in Zeeland kan worden opgevangen. Het gezamenlijk uitgangspunt is alle Zeeuwen zorg te bieden dichtbij huis”, zo laat de organisatie weten.