Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm, zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Borden met 'Even naar buiten? Blijf op afstand'

Toegevoegd: 26-03-2020, 08.28 uur
Eén van de waarschuwingsborden in Middelburg.
Eén van de waarschuwingsborden in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten plaatsen borden om mensen te helpen herinneren constant minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.


Onder meer de gemeenten Middelburg en Terneuzen hebben inmiddels waarschuwingsborden geplaatst. De borden zijn en worden geplaatst op plekken waar regelmatig veel mensen zijn. Zo vind je ze onder meer bij speeltuintjes, winkelcentra en natuurgebieden. Op de borden staat 'Even naar buiten? Blijf op afstand'.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland moeten de borden mensen die de maatregelen kennen helpen herinneren om zich er ook aan te houden. “Je kent de maatregelen wel, maar je moet er continu aan blijven denken. Daarom ook buiten op veel plekken nu een extra waarschuwing.”

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (26-3-2020 om 17:13)
Nooit van “de automatische piloot” gehoord John?? Mensen doen de meeste dingen automatisch. Dat afstand houden is nieuw, dat gaat nog niet automatisch. Dus ík vind die borden wél goed...
Willem (26-3-2020 om 14:33)
Sta je netjes in de rij voor de kassa bij de Lidl met voldoende ruimte, gaat er ineens een mevrouw tussen mij en de andere klant staan, Ik vraag waar ze mee bezig is,kunt u niet lezen of hoort u niets in de media. 1.5 meter afstand houden hé. Ik mag toch zeker wel bloemen pakken en ik adem de andere kant uit hoor zei de mevrouw, Zulke mensen zou je toch moeten slaan.
Jos (26-3-2020 om 12:49)
Helaas is het n virus, net zoals bij griep. Mensen worden wel angstig gemaakt, merendeel overlijden omdat ze al 'n andere aandoening hadden. En er word geen onderscheid gemaakt bij doodsoorzaak. Zou graag de statistieken willen zien mensen die overlijden aan alleen corona virus. Denk er wel aan dat we met 17 miljoen mensen wonen in Nederland. Hoeveel slachtoffers hebben bij vrrkeersongelukken, mensen die met griep overlijden. Hartaanvallen. Suikerziekte. Hoop dat deze misère gauw over is.
Attenzione ! (26-3-2020 om 12:44)
@ rinus Jansen, hoe kunnen anderen nu te dicht in uw buurt komen ? U moet zelf afstand houden, dat is Uw verantwoordelijkheid. Want te dicht bij elkaar, dat kan je niet alleen, daar zijn twee mensen voor nodig.
Vullen maar. (26-3-2020 om 12:40)
Wat kosten die bordjes ? 400 euro het stuk ? Mag het ook een beetje normaal bordje zijn ? Zijn stickers geen betere tijdelijke oplossing ? Of moet dat allemaal duur ? DIe 100 KM borden kosten ook weer een fortuin voor de belastingbetaler en nu dit weer erbij. Had ik maar een verkeersborden fabriekje. maar daar is een monopolie op blijkbaar. Dat is wel fijn als je als privé onderneming nagenoeg geen concurrentie hebt bij aanbestedingen van de overheid. Miljonairs zeker ? Belangrijke lieden voor de maatschappij zgn..
Kees (26-3-2020 om 12:32)
Wat Jos betreft een zeer domme opmerking De maximale afstand die het virus kan overbrengen is niet meer dan 50 CM. Dus als ieder normaal mens anderhalve meter afstand houd ben je safe. Dat geld ook voor een marktkraampje. Als het kraampje 50 CM breed is (of diep moet ik zeggen) dan moet je er een meter van afstaan en NIET er tegenaan. Dan heb je maar een halve meter en zeker als je met je hoofd er overheen komt is de afstand nihil. Vandaar de Haagse Markt gesloten. Ei buiten de afstand zijn er nog wel 10 manieren om elkaar te besmetten weet ik als ex medewerker van het Rode Kruis. Deurkrukken en alles wat je aanraakt. Dus deuren openen met je arm en NIET net je handen