Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Borden met 'Even naar buiten? Blijf op afstand'

Toegevoegd: 26-03-2020, 08.28 uur
Eén van de waarschuwingsborden in Middelburg.
Eén van de waarschuwingsborden in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten plaatsen borden om mensen te helpen herinneren constant minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Onder meer de gemeenten Middelburg en Terneuzen hebben inmiddels waarschuwingsborden geplaatst. De borden zijn en worden geplaatst op plekken waar regelmatig veel mensen zijn. Zo vind je ze onder meer bij speeltuintjes, winkelcentra en natuurgebieden. Op de borden staat 'Even naar buiten? Blijf op afstand'.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland moeten de borden mensen die de maatregelen kennen helpen herinneren om zich er ook aan te houden. “Je kent de maatregelen wel, maar je moet er continu aan blijven denken. Daarom ook buiten op veel plekken nu een extra waarschuwing.”

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rinus Jansen (26-3-2020 om 11:56)
De onderstaande korte tekst komt voor mij als zeer kwetsend over want ik ben zo,n iemand die nuchter is en voldoende afstand bewaart,en toch worden mensen daar zeer grimmig en zelfs boos om!?Dus wil de redactie nadenken over dit soort reacties,dank u wel
Jos (26-3-2020 om 10:44)
Ja het virus zal ook wel op deze afstand blijven. Kunnen ze mooi laten hangen, voor volgend jaar bij griepepidemie.
john (26-3-2020 om 09:29)
Wat zijn mensen toch dom dat er borden nodig zijn om mensen te herinneren dat men afstand moet houden. Hoe moeilijk is het?!