www.hvzeeland.nl

Ziekenhuizen zoeken mensen die willen bijspringen

Toegevoegd: 26-03-2020, 13.16 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) en ZorgSaam roepen mensen met ervaring in de zorg (met name op de IC, AOA en SEH) zich te melden zodat zij eventueel kunnen worden opgeroepen als dat nodig is.

Door het coronavirus neemt de kans op extra drukte in de ziekenhuizen en op de intensive cares (IC’s) toe. ZorgsSaam en Adrz laten weten dat daarom op korte termijn ook hier extra handen nodig zijn. De ziekenhuisorganisaties roepen mensen met ervaring in de zorg daarom nu al op om zich te melden zodat ze kunnen worden ingezet als dat nodig is.

De ziekenhuizen zoeken mensen die zijn afgestudeerd als verpleegkundige, verzorgende of arts en die ervaring hebben op de Intensive Care (IC), de Acute Opname Afdeling (AOA) of de Spoedeisende Hulp (SEH). Heb je wel ervaring in de zorg, maar niet specifiek op deze afdelingen? Ook dan kun je je aanmelden. Dit geldt ook voor verpleegkundigen en artsen van wie de BIG-registratie - minder dan twee jaar - verlopen is.

Mensen die zich willen aanmelden, kunnen terecht op www.extrahandenvoordezorg.nl. Een week geleden nam ViaZorg Zeeland de coördinatie van beschikbaar zorgpersoneel al op zich.