Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Weer flink meer nieuwe coronabesmettingen

Toegevoegd: 26-03-2020, 15.03 uur - Update: 26-03-2020, 19.34 uur
Weer flink meer nieuwe coronabesmettingen
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de provincie zijn vandaag 20 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Net als gisteren zijn dat er fors meer dan het dagelijks gemiddelde van de afgelopen tijd. De laatste tijd lag het aantal besmettingen namelijk telkens tussen de 3 en de 6 per dag, met een uitzondering op 20 maart (van 13 personen).

Het totaal aantal Zeeuwen waarbij nu een besmetting met het COVID-19-virus is vastgesteld, ligt nu op 108. Het aantal sterfgevallen staat nog steeds op 5. De GGD Zeeland heeft deze nieuwste besmettingscijfers zojuist gedeeld. De inwoners waarbij nu het virus is vastgesteld, komen uit Aagtekerke, Arnemuiden, Goes (5x), Graauw, Oost-Souburg, Poortvliet, Sint-Annaland (2x), Tholen (5x), Vlissingen, Zaamslag en Zierikzee.

Gisteren werd voor het eerst een besmetting gemeld in de gemeente Hulst. Daarmee zijn nu in alle Zeeuwse gemeenten Coronabesmettingen vastgesteld middels laboratoriumonderzoek. In de Zeeuwse ziekenhuizen liggen inmiddels niet alleen coronapatiënten meer uit de eigen provincie. Dinsdag en woensdag werden namelijk vanuit onder meer Noord-Brabant patiënten overgeplaatst.

Gisteren liet de Veiligheidsregio Zeeland naar aanleiding van de overplaatsing weten hierbij wel een vinger aan de pols te houden en dat als gezamenlijk uitgangspunt wordt gehanteerd alle Zeeuwen zorg te bieden dichtbij huis.
 
Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met de woonplaats van de 108 bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats).

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750