Burgemeesters: Begrip voor maatregelen België

Toegevoegd: 26-03-2020, 17.16 uur

Burgemeesters: Begrip voor maatregelen België
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De burgemeesters van de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis hebben hun Vlaamse collega's een brief gestuurd om hun begrip over te brengen voor de maatregelen die in België zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus.

De Belgische regels wijken af van de Nederlandse en vanwege de uitbraak van het virus zijn grensovergangen voor de meeste mensen gesloten. Dat constateren ook de drie burgemeesters. “Van de ene op de andere dag is de grens terug. Dit was tot voor kort niet voor te stellen. Maar we beleven op het moment ook een haast onvoorstelbare situatie. We zijn een regio waar de grens soms letterlijk dwars door een dorp loopt.”

“We merken dat - over en weer - de zorgen bij inwoners groot zijn. Er ontstaat soms extra spanning door verschil in maatregelen of door de snelheid waarmee bepaalde maatregelen worden doorgevoerd. De omstandigheden zorgen ervoor dat u en wij dit niet kunnen veranderen. Met deze brief willen wij u ons begrip overbrengen voor de maatregelen, die in België zijn genomen en die door u worden uitgevoerd”, zo schrijven de burgemeesters.

De burgemeesters spreken hun dank uit voor de informatievoorziening over en weer tussen de gemeenten aan beide zijden van de landsgrens. Ook geven ze aan hetzelfde doel na te streven. “Onze maatregelen verschillen soms van elkaar, maar wij hebben in beide landen hetzelfde doel. En doen er in beide landen alles aan om tot een effectieve crisisbeheersing te komen.”

De volledige brief is hier te vinden.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger niet meester (27-3-2020 om 14:13)
Burgemeesters hebben begrip voor het buitenland maar niet voor hun eigen bevolking. Van mij mogen ze in belgië gaan werken als die belangrijker voor ze zijn. Gewoon oprotten !
VdVonck (26-3-2020 om 22:38)
Triest dat de burgemeesters door het stof gaan voor hun Belgische collegae. Zeker na de rake woorden van afgelopen week. Nederland zou de grenzen ook voor de Belgen moeten sluiten. Zij moeten juist excuses aanbieden omdat het hen niet lukte het volk binnen de landsgrenzen te houden.