Weerbericht:
Perioden met zon en een bui. Zondag meer buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Morgen duidelijkheid voor toerisme

Toegevoegd: 26-03-2020, 19.31 uur
Morgen duidelijkheid voor toerisme
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar alle waarschijnlijkheid komt er morgen duidelijkheid over hoe de toestroom van toeristen naar Zeeland aangepakt moet worden. De Veiligheidsregio Zeeland verwacht morgenmiddag een nieuwe noodverordening te publiceren.

De voorzitters van de veiligheidsregio’s waren vandaag samen met de minister van Justitie en Veiligheid bijeen in het zogeheten Veiligheidsberaad. Hierin zijn de maatregelen besproken die maandag zijn afgekondigd door het kabinet en is een model-noodverordening opgemaakt.

In het model is opgenomen dat veiligheidsregio’s de mogelijkheid hebben om gebieden en locaties, zoals stranden, vakantieparken en campings te sluiten als dit noodzakelijk wordt geacht om de zorgcontinuïteit in de regio te garanderen. Er hoeft dus geen sprake te zijn van het risico op het niet houden van minimaal anderhalve meter afstand tot anderen.

Voorzitter Jan Lonink van de VRZ gaf eerder al aan dat de toestroom van toeristen zou zorgen voor een onhoudbare druk op de Zeeuwse zorg. Ook zouden onverantwoorde keuzes gemaakt moeten gaan worden, zo schreef hij in een brief aan het Rijk.
 
Lonink heeft vandaag in het overleg expliciet aandacht gevraagd voor de situatie in Zeeland met betrekking tot het toerisme. Han Polman, Commissaris van de Koning, heeft bij de minister ook extra aandacht voor de zaak gevraagd. De VRZ laat weten morgen antwoord van de minister te verwachten.

De Veiligheidsregio Zeeland zal als de reactie van de minister binnen is met een aangescherpte noodverordening voor Zeeland komen. Deze noodverordening en de daarbij behorende maatregelen worden daarna gepubliceerd. De verwachting is dat dit morgenmiddag zal gebeuren, zo zegt de Veiligheidsregio.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik wil dat niet meer (27-3-2020 om 16:17)
@ mar, wie zegt dat ik mijn eigen verantwoordelijkheid niet neem ? Ik attendeer zelfs anderen, zoals o.a.de regering/overheid dat zij hun verantwoording dus niet nemen. En hoe weet u nou of ik wel een mondkapje draag of niet ? Niet dus.. U zwetst maar wat. En ja, als ik de beelden kijk dan zie ik overal ter wereld mondkapjes maar niet of nauwelijks in NL en dat is ook in het buitenland opgevallen, zij spreken schande van de paria nederlanders die helemaal nergens aan meedoen. Asociaal heet dat, zoek maar op in de dikke van dale
Kijk ! (27-3-2020 om 14:47)
Ik zie net op het NOS journaal coronavluchtelingen op een vakantiepark in Drenthe, die zeggen "wij kunnen hier tenminste normaal leven", en gedragen zich dan net alsof de regels voor hen niet gelden blijkbaar. De lokale bevolking moet maar binnen blijven zodat de coronavluchtelingen gewoon verder een normaal leventje kunnen leiden ? Als ze dan komen dan verbieden ze maar dat ze van die coronaparken af mogen. Boodschappen doen ze maar thuis in hun eigen supermarkt. Maar dat is nu juist hun insteek niet, zij willen "normaal" kunnen leven, zonder die coronal regels dus, ten koste van de lokale bevolking hun vrijheid en gezondheid, of levens zelfs ...
Mar (27-3-2020 om 14:39)
@ik wil dat niet meer. Opvallend is dat u de uitdruikking "eigen verantwoordelijkheid" niet gebruikt. Overigens: wat let u een mondkapje te gebruiken net zoals "heel de planeet|"dat doet (advies: toch nog maar eens naar de beelden kijken).
Retributie volgt (27-3-2020 om 14:33)
Ik denk dat de bestuurders in NL niet helemaal snappen dat ze aan de beurt gaan komen als die corona storm geluwd is... It ain't going to be nice....
Ik wil dit niet meer ! (27-3-2020 om 14:11)
Tja, als VVD/CDA niet het gros van de politie had wegbezuinigd was er een mogelijkheid geweest om te controleren, dus dat doen ze maar even niet en geven dan de burger de schuld dat die hun onduidelijke persconferenties niet snappen of zoiets. Idem met die mondkapjes, nee, die hoeven we niet op in het openbaar zoals heeeel de planeet het doet want dat helpt toch niet, en dat ze geeneens mondkapjes voor het ziekenhuis hebben, laat staan voor jan op straat heeft er zogenaamd niets mee te doen zeker ? Wie geloofd dat nog ? Gewoon nog meer leugens van die partijen die al dik tien jaar de boel bedriegen, beliegen en bestelen.
jan (27-3-2020 om 10:43)
aansluitend op eerder : naar de Albert Hein in Kamperland ga ik maar niet meer, veel te veel Belgen en Duitsers. en dat afstand houden? een dikke Duitse liep me zowat omver.