Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Morgen duidelijkheid voor toerisme

Toegevoegd: 26-03-2020, 19.31 uur
Morgen duidelijkheid voor toerisme
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar alle waarschijnlijkheid komt er morgen duidelijkheid over hoe de toestroom van toeristen naar Zeeland aangepakt moet worden. De Veiligheidsregio Zeeland verwacht morgenmiddag een nieuwe noodverordening te publiceren.


De voorzitters van de veiligheidsregio’s waren vandaag samen met de minister van Justitie en Veiligheid bijeen in het zogeheten Veiligheidsberaad. Hierin zijn de maatregelen besproken die maandag zijn afgekondigd door het kabinet en is een model-noodverordening opgemaakt.

In het model is opgenomen dat veiligheidsregio’s de mogelijkheid hebben om gebieden en locaties, zoals stranden, vakantieparken en campings te sluiten als dit noodzakelijk wordt geacht om de zorgcontinuïteit in de regio te garanderen. Er hoeft dus geen sprake te zijn van het risico op het niet houden van minimaal anderhalve meter afstand tot anderen.

Voorzitter Jan Lonink van de VRZ gaf eerder al aan dat de toestroom van toeristen zou zorgen voor een onhoudbare druk op de Zeeuwse zorg. Ook zouden onverantwoorde keuzes gemaakt moeten gaan worden, zo schreef hij in een brief aan het Rijk.
 
Lonink heeft vandaag in het overleg expliciet aandacht gevraagd voor de situatie in Zeeland met betrekking tot het toerisme. Han Polman, Commissaris van de Koning, heeft bij de minister ook extra aandacht voor de zaak gevraagd. De VRZ laat weten morgen antwoord van de minister te verwachten.

De Veiligheidsregio Zeeland zal als de reactie van de minister binnen is met een aangescherpte noodverordening voor Zeeland komen. Deze noodverordening en de daarbij behorende maatregelen worden daarna gepubliceerd. De verwachting is dat dit morgenmiddag zal gebeuren, zo zegt de Veiligheidsregio.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (26-3-2020 om 22:38)
Wat zal het worden...... geld of gezondheid. Wij hier half op slot en dan een boel toeristen in Zeeland toelaten?
Cookie-instellingen beheren