Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in het midden buien. Morgen in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote uitslaande brand Bram Groenewegeweg

Toegevoegd: 27-03-2020, 21.38 uur - Update: 27-03-2020, 23.15 uur
Grote uitslaande brand Bram Groenewegeweg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

POORTVLIET - Bij de Bram Groenewegeweg in Poortvliet is vrijdagavond een uitslaande brand uitgebroken in een grote schuur. Er is inmiddels opgeschaald naar grote brand.


De eerste melding van de brand kwam rond 21.35 uur binnen. Vrijwel direct schaalde de brandweer op naar middelbrand. Hierop gingen tankautospuiten uit Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland op pad naar het brandadres. Vanuit Sint-Annaland ging ook een waterwagen ter plekke.

Omstreeks 21.45 uur is opgeschaald naar grote brand. Een extra tankautospuit en een haakarmvoertuig met dompelpomp zijn nu ook opgeroepen. Rond 21.50 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat er mogelijk nog schapen binnen waren. Even later werd ook nog een hulpverleningsvoertuig opgeroepen. De eerste brandweerwagens zijn inmiddels ter plaatse.

Het betreft een vrijstaande schuur. De Veiligheidsregio adviseert mensen uit de rook te blijven. "Als u last heeft van de rook sluit dan ramen, deuren en ventilatie", zo luidt het advies. Er zijn volgens de VRZ inmiddels explosies geweest door aanwezige gasflessen in de schuur. Over de toestand van de eventueel aanwezige schapen is nog niets bekend.

In verband met de grote toevoerslangen voor het bluswater vanaf de pomp naar de schuur, zijn de Paasdijkweg, de Engelaarsdijk, de Zwarteweg en de Bram Groenewegeweg afgesloten voor (doorgaand) verkeer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren