Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden ook (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Brandweer laat schuur gecontroleerd uitbranden

Toegevoegd: 27-03-2020, 23.11 uur - Update: 06-04-2020, 20.15 uur
Door: Roland de Jong

POORTVLIET - De brandweer laat de landbouwschuur waarin vrijdagavond in Poortvliet een grote uitslaande brand uitbrak gecontroleerd uitbranden. Er waren geen dieren in de schuur.


Via het alarmnummer 112 werd rond 21.35 uur gemeld dat brand woedde in de schuur aan de Bram Groenewegeweg. Vrijwel direct schaalde de brandweer op naar middelbrand. Tien minuten na de melding waren drie tankautospuiten en een waterwagen onderweg. Ook ging een haakarmvoertuig ter plekke zodat met behulp van een dompelpomp extra bluswater aangevoerd kon worden.

Inmiddels heeft de brandweer besloten om de schuur gecontroleerd te laten uitbranden. In eerste instantie was onduidelijkheid over de mogelijke aanwezigheid van schapen in de schuur, maar gelukkig bleken er geen dieren binnen te hebben gestaan toen de brand uitbrak. Aanwezige gasflessen zorgden voor explosies maar er raakte niemand gewond.

Door de brand gecontroleerd te laten uitbranden, is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) minder bluswater nodig en is er ook minder overlast door de rook. De schuur was al grotendeels verwoest. De brandweer verwacht dat de inzet nog geruime tijd zal gaan duren.

In verband met de grote toevoerslangen voor het bluswater vanaf de pomp naar de schuur, zijn de Paasdijkweg, de Engelaarsdijk, de Zwarteweg en de Bram Groenewegeweg afgesloten voor (doorgaand) verkeer.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren