Weerbericht:
Eerst af en toe (mot)regen, vanmiddag opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brandweer blijkt ook dierenredder

Toegevoegd: 17-12-2006, 14.05 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Dat de brandweer geregeld uitrukt voor brandjes is bekend. En dat daarbij ook nog wel eens mensen gered moeten worden ook. Maar dat de brandweer ook af en toe wordt ingezet voor het redden van dieren is toch iets minder algemeen bekend.

Zondagmiddag moest de Vlissingse brandweer uitrukken voor een melding in de wijk Westerzicht in Vlissingen. De bewoners van een woning dachten dat er een dier in hun schoorsteen was beland. Zelf konden ze echter niet goed bij de schoorsteen dus zodoende werd de brandweer ingeschakeld. Die alarmeerde een hoogwerker.

Hond
Tijdens het aanrijden van dit voertuig stuiten de brandweerlieden echter op een loslopende hond. Zodoende werd de hoogwerker even aan de kant van de weg gezet en werd de hond gevangen en meegenomen in de brandweerwagen.

Ter plaatse werd het diertje, in afwachting van de dierenambulance, vastgebonden aan een paal. Tegelijkertijd ging het bakje van de hoogwerker de lucht in om de schoorsteen eens nader te inspecteren. De brandweerlieden troffen echter geen diertje aan.

De hond werd meegenomen met de dierenambulance.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750