Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in het midden buien. Morgen in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Twintig schapen overleden bij brand Poortvliet

Toegevoegd: 28-03-2020, 12.27 uur
Bij de brand zijn twintig schapen om het leven gekomen.
Bij de brand zijn twintig schapen om het leven gekomen.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster

POORTVLIET - De Veiligheidsregio Zeeland heeft laten weten dat er bij de grote brand in een schuur in Poortvliet toch twintig schapen zijn omgekomen.


De schapen zijn uiteindelijk in het midden van de schuur aangetroffen tijdens bluswerkzaamheden. Door de hevigheid van de brand kon die plek niet eerder worden bereikt. In eerste instantie had de eigenaar aangegeven dat alle dieren veilig waren.

De brand werd gisteravond rond 21.35 uur ontdekt in een schuur aan de Bram Groenewegeweg. Tien minuten na de melding waren drie tankautospuiten en een waterwagen onderweg. De brandweer besloot om de schuur gecontroleerd uit te laten branden. Rond 00.15 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

De inzet van de brandweer zal nog zeker de gehele zaterdag duren. Er brandt momenteel nog hooi in de schuur. De rook hiervan geeft op dit moment vrijwel geen overlast. Door de wind en eventuele blussing kan in de omgeving wel enige overlast ontstaan door de rook.

De grote toevoerslangen van de brandweer zijn inmiddels opgeruimd. De doorgaande weg is daarom ook weer bereikbaar. De Engelaarsdijk was in verband met wegwerkzaamheden afgesloten en blijft afgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pim (30-3-2020 om 01:50)
De eigenaar moet hier van geweten hebben. Hij heeft toch wat gezien als hij de geiten/schapen ging verzorgen.
Ger (28-3-2020 om 13:23)
Eigenaar had gemeld dat alle beesten veilig waren?? Hoe bestaat het! Heel vreemd en triest.......
Cookie-instellingen beheren