Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Mogelijk jacht gezonken in Middelburg

Toegevoegd: 29-03-2020, 11.19 uur - Update: 29-03-2020, 15.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op het Kanaal door Walcheren is vanochtend mogelijk een jacht gezonken. De hulpdiensten hebben op en in het water gezocht maar in tegenstelling tot eerdere berichten vanuit de hulpdiensten is er toch nog niets gevonden. Het zoeken naar slachtoffers is daarom gestopt. Het zoeken naar het jacht gaat door.


Rond 10.45 uur werd bij de politie melding gemaakt van een zinkend jachtje bij de Maisbaai, in de buurt van het Kanaal door Walcheren. Hierop gingen twee motoragenten ter plekke om een nader onderzoek in te stellen. Andere hulpdiensten werden niet meteen opgeroepen. Rond 11.05 uur werd besloten toch het zekere voor het onzekere te nemen.

Hierop werden ook twee ambulanceteams, een traumahelikopter en onder meer duikploegen van de brandweer met spoed opgeroepen. Ook twee tankautospuiten en een ladderwagen werden gealarmeerd. De hulpverleners stelden zich op nabij het Stadskantoor van de gemeente Middelburg aan de Kanaalweg. De traumahelikopter was kort na 11.30 uur ter plekke. Deze landde in de buurt van de Loskade. De brandweer ging ook ter plaatse met twee boten en rond 11.50 uur ging een eerste brandweerduiker te water om te zoeken naar eventuele drenkelingen.

Gelokaliseerd
Getuigen meldden dat het jacht is gezonken en volledig onder het wateroppervlak was verdwenen. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 11.35 uur dat het jacht was gelokaliseerd in de buurt van het Stadskantoor maar rond 12.30 uur werd aangegeven dat dit toch niet het geval was. "De zoekactie van de brandweerduikers heeft (nog) geen resultaat opgeleverd, het jacht is nog niet gevonden", zo liet een woordvoerder van de VRZ toen weten.

Volgens de Veiligheidsregio zijn er meerdere verschillende meldingen van getuigen ontvangen en worden deze meldingen zeer serieus genomen. Er wordt daarom ook nog steeds gezocht naar het jacht. Omdat er ruim een uur is verstreken wordt de brandweerinzet volgens de Veiligheidsregio wel aangepast en richt deze zich nu op zoeken in plaats van redden.

"Er wordt een nieuw plan gemaakt om de zoekactie uit te voeren. Door het waterongevallenteam uit Terneuzen is een speciaal sonar-apparaat gebracht waarmee de zoekactie wordt ondersteund. Zodra het jacht is gevonden, zal in overleg door de hulpdiensten worden bepaald of (brandweer)duikers het jacht veilig kunnen benaderen en onderzoeken", zo zegt de VRZ. 

Op verzoek van de brandweer is het scheepvaartverkeer stilgelegd.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (30-3-2020 om 10:26)
@.. Tim. Een beetje jammer dat je geen inhoudelijke reactie kan of wil geven waarom ik ongelijk zou hebben.
Tim (29-3-2020 om 23:02)
Kees is een man die alles weet, alles kan en belangrijker nog overal verstand van heeft. Helaas zit kees ook al 2 weken thuis omdat hij op dit moment niet zoveel voor de samenleving kan betekenen met zn kantoorbaan. Kees nu je toch tijd over hebt, verdiep je zelf even in de waterongevallenbestrijding alvorens je inteligente uitspraken doet...
Spookschip ? (29-3-2020 om 15:31)
Hoe diep is dat kanaaltje dan wel niet dat daar een heel jacht spoorloos verdwijnt ?
Kees (29-3-2020 om 14:07)
@Kees. Verdiep u eens wat meer in waterongevallen. Dit is geen zeeschip waar je mogelijk in een luchtbel kan overleven. En dan komt het volgende probleem dat de brandweer niet het wrak in mag omdat dit te gevaarlijk is. En dit heeft niets met afkraken te maken.
@Kees (29-3-2020 om 13:13)
Kees, Nog nooit van een luchtbel gehoord? Laat de hulpdiensten toch in hun waarde ipv meteen alles afkraken
Kees (29-3-2020 om 12:44)
20 minuten na de melding toch de hulpdiensten opgeroepen? Met deze watertemperatuur hou je het nog geen 5 minuten vol. Helaas het gouden uur bestaat niet! Het is onzinnig om dan nog op te schalen. Dit is bergingswerk en daar heb je gespecialiseerde bedrijven voor die beschikken over de juiste apparatuur en mensen.
Cookie-instellingen beheren