Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

XTC-lab in uitgebrande schuur Poortvliet

Toegevoegd: 29-03-2020, 12.49 uur - Update: 29-03-2020, 20.01 uur
Door: Roland de Jong

POORTVLIET - De landbouwschuur die vrijdagavond in Poortvliet uitbrandde herbergde een XTC-laboratorium. Dat heeft de politie zojuist gemeld.


De brand aan de Bram Groenewegweg werd vrijdag rond 21.35 uur ontdekt. Vrij snel werd duidelijk dat er sprake was van een grote uitslaande brand. Er werden ook explosies waargenomen. Deze werden volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) veroorzaakt door aanwezige gasflessen.

Zaterdag werd duidelijk dat bij de brand, in tegenstelling tot wat eerder was aangenomen, toch dieren waren omgekomen. In totaal 28 schapen (waaronder ook 4 lammeren) kwamen om het leven. "Door de hevigheid van de brand kon de plek waar de dieren zich bevonden niet eerder worden bereikt. Daarnaast had de eigenaar aangegeven dat de dieren veilig waren", zo liet de Veiligheidsregio gisteren weten.

De politie meldt inmiddels dat bij de brand een XTC-laboratorium ontploft blijkt te zijn. “Samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn we nu druk bezig de zaak te ontmantelen. Het is nog onduidelijk of er binnen, naast de dieren, slachtoffers gevallen zijn”, zo zegt de politie.

Bij het onderzoek zijn tot nu toe 4 ketels, gebruikt voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. Ook vond de politie grondstoffen voor drugs en enkele duizenden liters drugsafval.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren