Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Meer dan 800 vragen over noodverordening

Toegevoegd: 29-03-2020, 14.25 uur
Meer dan 800 vragen over noodverordening
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het centrale toeristische loket waar mensen gisteren terecht konden met vragen over de nieuwste noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft meer dan 300 telefoontjes afgehandeld. Via de e-mail zijn ook honderden vragen gesteld.


Vanwege de nieuwe maatregelen rond het toerisme in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 zijn er veel mensen die de Veiligheidsregio en gemeenten benaderen met vragen, zo blijkt wel uit de cijfers die de VRZ vandaag heeft gedeeld. Bij het telefonische loket kwamen 320 belletjes binnen, via de e-mail werden nog eens zo’n 500 vragen gesteld. De vragen gingen volgens de Veiligheidsregio met name over de maatregelen rondom toerisme. De vragen kwamen zowel van inwoners van Zeeland als daarbuiten.

“Een fors deel van de vragen is inmiddels beantwoord, andere antwoorden volgen vandaag of maandag. Voor een aantal specifieke vragen worden op dit moment de juiste antwoorden gezocht. Het betreft dan onder andere vragen over de geldende uitzonderingen die genoemd staan in de noodverordening”, zo zegt de VRZ.

Zondagavond zal om uiterlijk 20 uur een geactualiseerde lijst veel gestelde vragen online staan op www.zeelandveilig.nl/veelgestelde-vragen. Kun je hier geen antwoord op je vraag vinden, bel dan maandag 30 maart je gemeente. Je kunt ook mailen naar [email protected]. De Veiligheidsregio roept nogmaals op om de hulpdiensten alleen bij noodgevallen te bellen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren