Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie gezonken jacht Middelburg levert niets op

Toegevoegd: 29-03-2020, 15.28 uur
De zoekactie van de hulpdiensten leverde ook met sonar niets op.
De zoekactie van de hulpdiensten leverde ook met sonar niets op.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De zoekactie met sonar naar de boot die zondagochtend zou zijn gezonken op het Kanaal door Walcheren, is gestopt. Er is niets aangetroffen.


“Hoewel de hulpdiensten gezamenlijk grondig en intensief hebben gezocht met zowel een brandweerboot met sonar, als met een politieboot met sonar, is er niets gevonden. Op basis van de meldingen is een zeer ruim zoekgebied afgezocht. In dit gebied is de bodem ‘schoon’ en niets aangetroffen”, zo laat de Veiligheidsregio (VRZ) weten.

Volgens de Veiligheidsregio zijn meerdere keren getuigen bevraagd. “Inmiddels bestaat er een vermoeden om welke boot het moet gaan, maar tot op heden is er niets te vinden. De politie zoekt nog verder naar de eigenaren van deze vermoedelijke boot”, zo zegt de VRZ.

Rond 10.45 uur werd bij de politie melding gemaakt van een zinkend jachtje bij de Maisbaai, in de buurt van het Kanaal door Walcheren. Hierop gingen twee motoragenten ter plekke om een nader onderzoek in te stellen. Andere hulpdiensten werden niet meteen opgeroepen. Rond 11.05 uur werd besloten toch het zekere voor het onzekere te nemen en werden onder meer ambulances, een traumahelikopter en duikteams opgeroepen.

Een eerste zoekactie leverde niets op maar de hulpdiensten namen de binnengekomen meldingen wel serieus. Daarom werd even voor 12.30 uur overgeschakeld van een reddings- naar een bergingsoperatie. Hierop werd verder gezocht met behulp van sonar maar dat had zogezegd dus geen resultaat. De inzet van de hulpdiensten wordt beëindigd. De aanwezige brandweereenheden pakken in en keren terug naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adrian (30-3-2020 om 12:07)
Vreemd verhaal. Als er een jacht zinkende is en dit wordt waargenomen en gemeld aan de desbetreffende diensten van hulp, mag ik ook aannemen eerst direct ook een een havenmeester te verwittigen met de vraag of er een bootje vermist is. Eerst op onderzoek ter plaatse, en DAN pas opschalen als er echt iets aan de hand mocht zijn. Ook geen olie vlek gezien op het oppervlakte water,?
Piet snot (30-3-2020 om 09:10)
"2 motoragenten gingen ter plekken om nader onderzoek in te stellen" @Hermen, denk je nou echt dat die de melder niet hebben gesproken. Die zullen wel gezegd hebben dat hij of zij een jacht heeft zien zinken... denk je dat ze anders dit allemaal uit de kast trekken? Denk eens na...
Wim (30-3-2020 om 07:28)
Het zoeken van een gezonken boot waar na het zoeken niets is gevonden zou het toch wenselijk zijn om zoiets te melden `gezien wat er ingezet is gezien de kosten die daar mee gemoeid zijn.
Hermen Mulder (29-3-2020 om 22:17)
Ik denk, moet je dan de melders niet eens om opheldering vragen?? Dit is kostbare inzet die dus niet noodzakelijker wijze nodig was.
Mijn mening (29-3-2020 om 19:17)
Misschien de melder even verhoren? Met moderne apparatuur moet het jacht zo gevonden zijn, tenslotte is het kanaal niet zo diep.
Cookie-instellingen beheren