Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

IC-helikopter landt voor de 1e keer in Zeeland

Toegevoegd: 30-03-2020, 17.07 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De speciale IC-traumahelikopter Lifeliner 5 die onlangs in dienst kwam vanwege het coronavirus, is voor de eerste keer geland in Zeeland.


De helikopter werd rond 14.45 uur opgeroepen om een patiënt over te brengen van de intensive care (IC) van het VieCuri Medisch Centrum in het Limburgse Venlo naar het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes. Het duurde even voordat de helikopter met de patiënt kon vertrekken.

Rond 16.15 uur vertrok de Lifeliner 5 om vervolgens met een snelheid van boven de 200 kilometer per uur naar Goes te vliegen. Een half uur later landde de helikopter onder het toeziend oog van de brandweer op het heliplatform bij het ziekenhuis in Goes. Met de auto zou de rit tussen deze twee ziekenhuizen circa twee uur hebben geduurd.

De Lifeliner 5 is speciaal bedoeld om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren tussen ziekenhuizen in het gehele land. De helikopter is sinds vorige week dinsdag inzetbaar tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Het traumateam heeft als thuisbasis Volkel.

De helikopter (type H145) is beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive-care-patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick pandamie (31-3-2020 om 09:24)
Tja, dat is vaker het probleem hier in Nederland... Oooh het zal ons niet raken of wel meevallen. Dom dom dom
Jan Overbeeke (30-3-2020 om 22:18)
Het lijkt toch net science fiction? Nooit verwacht dat het zo dicht bij zou komen.
Cookie-instellingen beheren