Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: 'We spreken aan op verantwoordelijkheid'

Toegevoegd: 30-03-2020, 20.25 uur
VRZ: 'We spreken aan op verantwoordelijkheid'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie en de handhavingsteams van de 13 Zeeuwse gemeenten zijn in het kader van de noodverordering vandaag gestart met het controleren van onder meer recreatieparken. Tot nu toe zijn voor zover bekend geen boetes uitgedeeld. Het is ook de bedoeling dat in eerste instantie mensen worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid, zo zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


Sinds vanmiddag 12.00 uur is recreatief nachtverblijf in de provincie verboden. Dit omdat vanwege de corona-pandemie de zorg anders te veel in het geding zou komen. Onder meer recreatieparken, kampeerterreinen, minicampings, B&B's, pensions, jachthavens en camperplaatsen zijn opgenomen in de noodverordering die de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeenten handvatten geeft bij de handhaving.

“Wij gaan ervanuit dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en begrip hebben voor de situatie. Dat zien we op veel plaatsen terug en dat waarderen we ook. Waar dat niet zo is, spreken we mensen hierop aan. Het is niet het doel om meteen boetes uit te delen, maar mensen in eerste instantie aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Immers, samen doen we ons best om de effecten van het coronavirus in Zeeland tegen te gaan. Natuurlijk zal per situatie wel bekeken worden hoe op te treden conform de maatregelen die zijn afgekondigd”, zo legt de VRZ uit.

Vandaag al wordt gestart met handhaving. Dat gebeurt volgens de Veiligheidsregio op logische plekken zoals recreatieparken. “Daarna volgen de komende tijd ook andere plaatsen die nachtrecreatie aanbieden. De locaties worden vooraf niet bekend gemaakt”, zo zegt de VRZ, die laat weten de impact van de maatregelen goed te begrijpen. “Hoe eerder we ons houden aan alle maatregelen, des te beter gaan we de effecten van het coronavirus tegen”, zo legt een woordvoerder uit.

Over de nieuwste noodverordening kwamen de afgelopen dagen veel vragen binnen bij de Veiligheidsregio Zeeland en de Zeeuwse gemeenten. Op de website ZeelandVeilig is een lijst geplaatst met veelgestelde vragen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren