Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Corona-afdeling in ziekenhuis Oostburg

Toegevoegd: 31-03-2020, 08.40 uur - Update: 31-03-2020, 08.57 uur
Corona-afdeling in ziekenhuis Oostburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - In het Antoniusziekenhuis in Oostburg opent vandaag een speciale cohort-afdeling (gescheiden afdeling) voor coronapatiënten. Hier kunnen patiënten aansterken en revalideren na een intensieve opname in het ziekenhuis. Ook kan begeleiding plaatsvinden in de palliatieve fase.


Ziekenhuisorganisatie ZorgSaam legt uit: “Het is geen ziekenhuisafdeling, er zal 'supportive care' worden geboden. Dat is ondersteunende medische en verpleegkundige zorg aan verzwakte of oudere kwetsbare patiënten die Covid positief zijn. Het kan gaan van het toedienen van infusen en antibiotica, tot een plaats om aan te sterken, te revalideren na een intensieve opname in het ziekenhuis tot het begeleiden in de palliatieve fase.”

Patiënten worden vanaf thuis opgenomen óf komen uit ziekenhuis De Honte in Terneuzen waar hun opname niet (langer) strikt noodzakelijk is. Specialist ouderenzorg René de Bakker van ZorgSaam verwoordt het in een persbericht als volgt: “Het is de kracht van de ketenzorg dat we zaken voor elkaar kunnen oplossen als het ergens begint te knellen." De Covid-19 afdeling zal volgens ZodgSaam de druk verlichten op huisartsen, thuiszorg en ziekenhuis.

De afdeling op de tweede verdieping, die afgelopen week met vereende krachten startklaar is gemaakt, begint met 8 bedden. Waarschijnlijk worden 4 ervan direct bezet. De capaciteit kan uitgebreid worden naar maximaal 33 bedden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren