Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Twee panden gesloten wegens drugs

Toegevoegd: 31-03-2020, 16.11 uur
Twee panden gesloten wegens drugs
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink heeft in maart een aanbouw en een pand gesloten vanwege een drugsovertreding. De aanbouw werd op 3 maart gesloten, de woning vandaag.


In de aanbouw aan de Hendrikstraat werden op 23 oktober 2019 23 hennepplanten aangetroffen. Besloten is om deze voor drie maanden te sluiten. In de woning aan de Azaleastraat werd op 5 november vorig jaar 542 gram hennep en 20 hennepplanten gevonden. Ook werd er een geweer, revolver en een luchtdrukgeweer inclusief bijbehorende munitie gevonden. Dit pand is voor zes maanden gesloten.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (1-4-2020 om 13:27)
Waarom niet de overtreders 6 maanden in de cel? Bovenop als straf geen recht meer hebben op de betreffende woning.. het kan zo simpel zijn, je moet het alleen willen. Tijdelijk een woning onteigenen is volkomen zinloos!