Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: 'Maatregelen geen dag langer dan nodig'

Toegevoegd: 31-03-2020, 22.04 uur
VRZ: 'Maatregelen geen dag langer dan nodig'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De maatregelen tegen het coronavirus raken iedereen in Zeeland maar zullen ook geen dag langer duren dan nodig. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de mededeling van het kabinet dat alle genomen maatregelen tot en met 28 april worden verlengd.


“De Veiligheidsregio Zeeland steunt de verlenging van de maatregelen die het kabinet vandaag heeft afgekondigd. Hoewel we er rekening mee hielden, beseffen we de consequenties hiervan. Dit raakt iedereen in Zeeland, en dit raakt iedereen langer dat hij of zij zou willen. Maar dit is de enige manier om de effecten van het coronavirus tegen te gaan. Bedankt voor de manier waarop iedereen hier mee omgaat in Zeeland en de bijdrage die iedereen levert”, zo zegt de VRZ in een reactie.

Volgens de Veiligheidsregio zijn in Zeeland meer dan alleen de landelijke maatregelen nodig. “Onze zorgsector is kwetsbaar en vanwege het coronavirus neemt de druk enorm toe. We verwachten zo’n  sterke toename, dat wij voorlopig genoodzaakt blijven om recreatief nachtverblijf te verbieden. Want wij kunnen het risico niet lopen dat de zorgcontinuïteit in gevaar komt. Ook nachtverblijf van inwoners van Zeeland op een Zeeuws vakantieadres is verboden, omdat we daarmee aansluiten bij het landelijke advies om zoveel mogelijk thuis te blijven”, zo legt de Veiligheidsregio uit.

Het verbod op recreatief nachtverblijf blijft ook na vandaag gelden voor Zeeland. “Ook enkele andere regio’s hebben vanwege hun specifieke profiel voor extra maatregelen gekozen. Het kabinet maakt deze verschillen voor veiligheidsregio’s mogelijk met een landelijke model noodverordening. Zo kunnen regio’s maatregelen nemen passend bij eigen risico’s”, zo licht de VRZ toe.

De Veiligheidsregio laat weten dat de maatregelen omtrent het toerisme geen dag langer zullen duren dan vanwege de zorgcapaciteit noodzakelijk is.  Hoe lang de maatregel nog van kracht blijft, is echter nog niet te zeggen. De Veiligheidsregio: “Dit is afhankelijk van hoe het coronavirus zich verspreidt. We bekijken dit steeds. In ieder geval moet uiterlijk op 10 mei een herbeoordeling plaatsvinden. De genomen maatregelen kunnen ook eerder aangepast worden of vervallen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (1-4-2020 om 18:32)
Jos het is zoals je zegt. Er is jaren veel heel veel geld verdiend in die sector, een jaartje minder kan zeker wel.
Hippo (1-4-2020 om 12:05)
Niet te snel stoppen hoor. Is volgens mij net als met vlooien. Vergeet je er een, zit je zo weer onder.
Nel (1-4-2020 om 10:18)
Het is natuurlijk allemaal heel zwaar, voor de zorgsector voor het toerisme etc. Mar wat ik nu niet begrijp dat er geen overnachtingen mogen door toerisen maar kennelijk is het toch nog toegestaan dat men overdag hier naartoe komt. Bijvoorbeeld om naar het strand te gaan, krijgen we dan overvolle stranden? En mag men daar helemaal niet meer komen? Deze mensen lopen dan toch buiten en kunnen iemand besmetten? Of zie ik het nu verkeerd?
Jos Francke (1-4-2020 om 09:35)
Uitstekende regeling. Naar mijn mening recreatief nachtverblijf verbieden t/m de meivakantie. Geen enkel risico nemen, de toeloop in de meivakantie zal enorm zijn als de maatregel wordt los gelaten. Het grootste deel van de aanbieders van recreatief nachtverblijf hebben gedurende een groot aantal jaren - soms vermoedelijk zwart - flink verdiend tegen exorbitante prijzen. Met één jaartje wat minder, kan ik geen medelijden hebben. Men had ook wat kunnen reserveren voor slechtere tijden.
Cookie-instellingen beheren