Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: 'Maatregelen geen dag langer dan nodig'

Toegevoegd: 31-03-2020, 22.04 uur
VRZ: 'Maatregelen geen dag langer dan nodig'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De maatregelen tegen het coronavirus raken iedereen in Zeeland maar zullen ook geen dag langer duren dan nodig. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de mededeling van het kabinet dat alle genomen maatregelen tot en met 28 april worden verlengd.


“De Veiligheidsregio Zeeland steunt de verlenging van de maatregelen die het kabinet vandaag heeft afgekondigd. Hoewel we er rekening mee hielden, beseffen we de consequenties hiervan. Dit raakt iedereen in Zeeland, en dit raakt iedereen langer dat hij of zij zou willen. Maar dit is de enige manier om de effecten van het coronavirus tegen te gaan. Bedankt voor de manier waarop iedereen hier mee omgaat in Zeeland en de bijdrage die iedereen levert”, zo zegt de VRZ in een reactie.

Volgens de Veiligheidsregio zijn in Zeeland meer dan alleen de landelijke maatregelen nodig. “Onze zorgsector is kwetsbaar en vanwege het coronavirus neemt de druk enorm toe. We verwachten zo’n  sterke toename, dat wij voorlopig genoodzaakt blijven om recreatief nachtverblijf te verbieden. Want wij kunnen het risico niet lopen dat de zorgcontinuïteit in gevaar komt. Ook nachtverblijf van inwoners van Zeeland op een Zeeuws vakantieadres is verboden, omdat we daarmee aansluiten bij het landelijke advies om zoveel mogelijk thuis te blijven”, zo legt de Veiligheidsregio uit.

Het verbod op recreatief nachtverblijf blijft ook na vandaag gelden voor Zeeland. “Ook enkele andere regio’s hebben vanwege hun specifieke profiel voor extra maatregelen gekozen. Het kabinet maakt deze verschillen voor veiligheidsregio’s mogelijk met een landelijke model noodverordening. Zo kunnen regio’s maatregelen nemen passend bij eigen risico’s”, zo licht de VRZ toe.

De Veiligheidsregio laat weten dat de maatregelen omtrent het toerisme geen dag langer zullen duren dan vanwege de zorgcapaciteit noodzakelijk is.  Hoe lang de maatregel nog van kracht blijft, is echter nog niet te zeggen. De Veiligheidsregio: “Dit is afhankelijk van hoe het coronavirus zich verspreidt. We bekijken dit steeds. In ieder geval moet uiterlijk op 10 mei een herbeoordeling plaatsvinden. De genomen maatregelen kunnen ook eerder aangepast worden of vervallen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van Walen (3-4-2020 om 19:06)
zo zie je maar dat het gewoon dom was van zeeland om alle economische eieren in dezelfde mand te stoppen. ik zou het gebrek aan visie noemen, of wanbestuur. verder kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat nu er bakken vol geld klaar staan bij veel bedrijven de nood nu al ineens na een paar weken tot aan de lippen staat ?
Pathologische leugenaars (3-4-2020 om 18:58)
Alsof dit de enige manier is om het covid virus tegen te gaan....Heel de wereld behalve NL en een handjevol andere tegendraadse landen doen het anders, geven andere adviezen, maar dit is toch echt de enige manier..Ondertussen kijkt die hele wereld met argusogen naar dit landje en spreekt er grove schande en walging van. Maar toch gewoon blijven volhouden...
Nel (3-4-2020 om 17:34)
Dank je wel moeder,Zeeuws meisje heeft me toch aan het denken gezet en een schuldgevoel aangepraat. Ze geeft aan dat men zomaar blijft rondjes fietsren en dat we thuis moeten blijven. Wij fietsen en rondje om in beweging te zijn, kijken goed uit en zorgen dat we veel afstand houden wat ook heel goed gaat. Mede doordat medefietsers dat ook doen om te voorkomen dat we straks allemaal naar het ziekenhuis moeten omdat we vastgeroest zijn.We blijven dus toch een rondje fietsen ondanks wat Zeeuw meisje ervan vindt
Moeder (2-4-2020 om 16:29)
Nel: zit u echt letterlijk al drie weken binnen dan?? Natuurlijk mag je naar buiten! Als je maar die afstand houdt. Als je bijv nasr het strand zou gaan en ziet: tjonge, daar zijn al best veel mensen.. Dan ga je ergens anders heen. Of een stuk fietsen... Júist naar buiten en bewegen nu! Vastroesten is ook verre van gezond...
Moeder (2-4-2020 om 16:25)
Jaja... :( Hippo, op élk moment zal het volgens mij zo zijn, dat als mensen weer dicht op elkaar gaan zitten, het aantal besmettingen dan weer zal toenemen.. Dus zijn we straks een paar weken vrij en dan weer gebonden... Zo worden we nooit immuun??? Het is zwaar en ook niet te begrijpen. Niemand weet ook tot wanneer dit allemaal gaat duren, dus dat maakt het extra zwaar. Ik heb er best een hard hoofd in. Wanneer denkt de overheid dat we weer vrijgelaten kunnen worden? Als het aantal besmettingen drastisch daalt? Maar dan zullen ze weer zeggen : ja, maar als we nu iedereen weer vrij laten, nemen de besmettingen weer toe!!
bram goeree (1-4-2020 om 18:53)
Nel heeft helemaal gelijk .gewoon compleet verbieden en misschien wel landelijk .want dan is het duidelijk voor iedereen .verschillende regels geeft enkel maar verwarring .zeker met het mooie weer dat ze verwachten .willen we dit virus de baas worden moeten we de regels respecteren .hoe beter we dit doen hoe sneller alles weer normaal kan worden .
Cookie-instellingen beheren