Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Emergis biedt extra ondersteuning vanwege corona

Toegevoegd: 01-04-2020, 10.01 uur
Emergis heeft een speciale website gelanceerd.
Emergis heeft een speciale website gelanceerd.
© Foto: Emergis
Door: Roland de Jong

KLOETINGE - Emergis biedt vanaf nu vanwege de coronacrisis elke dag extra psychische ondersteuning middels een telefoonlijn en online hulp en advies. Er is ook een speciale themawebsite gebouwd.


De Emergis-telefoonlijn is van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 uur te bereiken via 0113-267080. De lijn is niet alleen voor cliënten. Ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen contact opnemen. “Dat kan over kleine en grote zorgen gaan”, zo legt Emergis uit.

Het ‘luisterteam’ wordt gevormd door onze preventiemedewerkers in nauwe samenwerking met de ervaringswerkers en enkele vrijwilligers. “Afhankelijk van de ernst of de zwaarte van de vragen die mensen hebben, kan het luisterteam intern of extern verwijzen. Mensen mogen ook bellen voor een kletspraatje, gewoon, omdat ze die dag bijvoorbeeld nog niemand hebben gesproken”, zo zegt Emergis.

De speciale website is te vinden op www.emergiscoronavirus.nl. Op deze website kunnen mensen ondersteuning vinden bij vragen over angstgevoelens, eenzaamheid, piekeren, slecht slapen etc. Er wordt uitleg gegeven waarom je in deze tijd meer last kan hebben van bepaalde angst of onrust en wat je er tegen kunt doen. De website zal de komende tijd aangevuld worden, afhankelijk van de vragen die er binnenkomen bij de Emergis-telefoonlijn.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren