Weerbericht:
Naar het oosten wegtrekkende regen. Overdag af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Polman: Mensen houden zich goed aan maatregelen

Toegevoegd: 01-04-2020, 12.48 uur
Commissaris van de Koning Han Polman.
Commissaris van de Koning Han Polman.
© Foto: Provincie Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Mensen houden zich in onze provincie goed aan de maatregelen rondom het coronavirus. Dat zei commissaris van de Koning Han Polman vandaag in een videotoespraak. Polman wil met de nieuwe toespraak de Zeeuwen opnieuw een hart onder de riem steken en zijn medeleven tonen aan de nabestaanden van de 13 overleden Zeeuwen.


Polman zei dat er enorm veel waardering is voor mensen die werken in de zorginstellingen, voor de huisartsen en de verpleging. “Maar ook voor al die andere mensen die zorgen dat we een beetje kunnen blijven draaien. Dan gaat het natuurlijk om al die sectoren, van de schoonmaakdiensten, het openbaar vervoer, de mensen in het onderwijs en de kinderopvang. Ik kan ze niet allemaal noemen maar we functioneren door en tegelijkertijd leven we enorm mee met de zware slag die sommige bedrijven, mensen, in belangrijke economische sectoren voor Zeeland nu krijgen. Dat geldt natuurlijk voor toerisme, horeca en winkels.”

“We kunnen alleen maar begrip vragen dat vanwege de zorgcapaciteit die nodig is in Zeeland, dat we mensen buiten de deur moeten houden. Dat is heel on-Zeeuws. Want we willen juist delen, alle mooie dingen die we in Zeeland hebben en gasten ontvangen. Dat kan nu even niet. We proberen er alles aan te doen om in verbinding te staan met die mensen in die sectoren. Dat doen we als Provincie, als gemeenten, om te kijken: hoe kunnen we elkaar helpen? Dat is ontzettend belangrijk”, zo zei Polman.

“Misschien het allerbelangrijkst is dat we naar elkaar blijven omzien, rekening houden met elkaar. Ook thuis. Hoe moeilijk het soms ook is. Kleine behuizing soms van mensen, toch zorgen dat je elkaar blijft respecteren - de ruimte geeft - en dat je weet dat we het met elkaar moeten doen deze periode. Het zijn rare, zware tijden waar ik iedereen ontzettend veel sterkte bij toewens”, zo besloot Polman zijn toespraak.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de Pluimage (2-4-2020 om 15:34)
Niemand luistert naar jou polman, "Wij" doen dit uit zelfpreservatie en gezond boeren verstand omdat jou overheid het laat en liet afweten, meer keus hebben we niet. Dat soort misplaatste complimenten steek je maar waar de zon niet schijnt bij de rest van de pluimen die je daar zelf hebt ingestoken.
Bert (2-4-2020 om 10:27)
5 Ouderen hielden gezellig een theekransje voor de ingang van de supermarkt. Ik heb maar geen commentaar gegeven daar gezien ik “van nen overkaant” kom. Gelukkig kon ik 7 minuten later alsnog naar binnen om mijn boodschappen.
Ank Douma (2-4-2020 om 08:57)
Er zijn nog altijd mensen die de boodschap niet willen begrijpen. Gezellig met familie en vrienden in de tuin zitten, met z'n allen dus! Meer dan 3 bezoekers! Ik snap het niet. In de zorg stellen mensen hun gezondheid en die van hun gezin in de waagschaal. En gedragen anderen zich zo onverantwoord. Ik word er zo boos en verdrietig van.
Afstand (2-4-2020 om 00:14)
Gemiddeld genomen wordt er keurig afstand gehouden etc. En wat is het lastig af en toe... sommigen vinden dat anderen de afstand maar moeten bewaren. Precies op de hoek van ingangen etc gaan staan of zitten. Waar ik mij wel aan stoor zijn de hangjongeren vrijwel dagelijks in de stationshal in Goes! 3 a 4 op t bankje.
Kees (1-4-2020 om 18:05)
Jazeker alleen niet voldoende afstand houden. Sta je in de supermarkt te wachten voor de kassa, dan moet er perse nog een dame passeren op 10 centimeter afstand. Dan zeg je afstand houden mevrouw anderhalve meter. "ehh hoe moet dat dan als je elkaar moet passeren?" "ja simpel gewoon omlopen he" Niet zo moeilijk toch? "ja doei bekijk het even"
Cookie-instellingen beheren