Weerbericht:
Overdag perioden met zon, kans op een bui. Donderdag grijs en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Ook andere kazernes worden inzamelpunt

Toegevoegd: 01-04-2020, 14.09 uur
De inzamelingslocatie in Nieuwdorp.
De inzamelingslocatie in Nieuwdorp.
© Foto: Brandweer Nieuwdorp
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bedrijven en particulieren die persoonlijke beschermingsmiddelen willen schenken, kunnen vanaf nu ook terecht op de brandweerkazernes in Goes, Middelburg en Terneuzen. Eerder werd de kazerne in Nieuwdorp al als inzamelpunt ingericht.

“Om de zorg uit te breiden is ook extra materiaal nodig. De zorgsector kan extra beschermingsmiddelen goed gebruiken. Het gaat dan om bijvoorbeeld maskers, veiligheidsbrillen, mondkapjes, handschoenen en desinfectiemiddelen die bedrijven gebruiken maar waarvan ze een deel kunnen missen”, zo legt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) uit.

Een eerdere oproep onder North Sea Port-bedrijven leverde volgens de VRZ al “heel veel” op. “We hebben hier veel zorginstellingen mee kunnen bedienen. Maar als het aantal Zeeuwse zorgplekken verder uitgebreid wordt, zijn er ook meer beschermingsmiddelen nodig”, zo legt de Veiligheidsregio uit.

De adressen van de brandweerkazernes (geopend tussen 09.00 en 17.00 uur) zijn:
- Goes: Oranjeweg 100
- Middelburg: Stromenweg 7
- Nieuwdorp: Hertenweg 65
- Terneuzen: Koegorsstraat 4

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750