Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

33 coronapatiënten ontslagen uit ziekenhuizen

Toegevoegd: 01-04-2020, 19.34 uur
33 coronapatiënten ontslagen uit ziekenhuizen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In totaal 33 patiënten met het coronavirus hebben de Zeeuwse ziekenhuizen inmiddels weer verlaten omdat ze goed genoeg waren om thuisisolatie verder te herstellen. Dat melden ZorgSaam en het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz).


In ziekenhuis De Honte in Terneuzen lagen aan het einde van de middag 23 patiënten met het coronavirus. Van hen liggen er 8 op de intensive care (IC). Het grootste deel van de patiënten komt volgens een woordvoerder van buiten de provincie. Tot en met vandaag overleden er in het Terneuzense ziekenhuis 3 patiënten aan het Covid-19 virus. In totaal konden sinds begin maart vanuit het Terneuzense ziekenhuis al 16 Covid-patiënten terug naar hun thuisomgeving.

De teller van het aantal coronapatiënten in het Adrz stond aan het einde van de middag op 22. Van deze patiënten liggen er 11 op de intensive care. Het gaat hierbij om zowel Zeeuwse patiënten als patiënten van buiten de provincie. Het aantal overlijdens in het Goese ziekenhuis staat op acht. Ook bij het Adrz zijn diverse patiënten ontslagen. Volgens het ziekenhuis zijn in totaal tot nu toe 17 patiënten teruggekeerd in zelfstandige thuisisolatie.

De zogeheten Covid-IC in Goes beschikt momenteel over 12 bedden. Dit aantal wordt momenteel uitgebreid naar 24 bedden. “Eventueel kunnen we nog verder als dit landelijk gezien echt noodzakelijk is”, zo laat het ziekenhuis weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (2-4-2020 om 07:22)
Gelukkig 33 patiënten en naar huis maar steeds hoor je toch weer voor meer opnames wat toch blijft het moeilijk om de verwachting op kort termijn in te schatten blijft
Cookie-instellingen beheren