Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek behoeften slachtoffers cybercrime

Toegevoegd: 02-04-2020, 12.07 uur
Onderzoek behoeften slachtoffers cybercrime
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In opdracht van de politie Zeeland-West-Brabant is een onderzoek gestart naar de behoeften van slachtoffers van cybercrime.


Het onderzoek wordt uitgevoerd door een student van de opleiding HBO-rechten. In het onderzoek wordt gekeken naar de bejegening van slachtoffers. Student Jente de Vos: “Middels deze enquête wil ik graag een beter inzicht krijgen in de behoeften van cybercrimeslachtoffers op het gebied van ondersteuning, informatie en bescherming en de verwachtingen die de slachtoffers hebben van de politie. Tevens besteed ik aandacht aan de impact en de gevolgen zoals de slachtoffers van cybercrime dit ervaren.”

Deelnemers wordt onder meer gevraagd of zij in het verleden slachtoffer zijn geweest van bijvoorbeeld hacking, malware of identiteitsfraude. Ook wordt ingegaan op onder meer de psychische en financiële gevolgen van het delict. Deelname aan de enquête duurt volgens De Vos 5 tot 10 minuten. “Vanzelfsprekend worden de antwoorden vertrouwelijk behandeld en alleen voor dit onderzoek gebruikt”, zo legt De Vos uit.

Deelnemen aan het onderzoek is mogelijk via deze link.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750