Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Onderkoelde verstekelingen op schip Terneuzen

Toegevoegd: 02-04-2020, 14.07 uur
De verstekelingen werden in Terneuzen van boord gehaald.
De verstekelingen werden in Terneuzen van boord gehaald.
© Foto: Koninklijke Marechaussee
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Koninklijke Marechaussee heeft vanmorgen vier Albanese verstekelingen van boord van een vrachtschip gehaald in de haven van Terneuzen. Ze waren onderkoeld en ondervoed.

De kapitein trof de mannen gisteren aan in het ruim van het schip. “Vermoedelijk zijn ze voor vertrek aan boord geklommen en hebben ze zich 6 dagen lang verstopt in het ruim. Het schip vertrok 27 maart uit een Spaanse haven. Bij aankomst in Nederland hebben marechaussees de mannen overgenomen en medisch personeel ter plaatse geroepen voor een controle”, zo laat de Koninklijke Marechaussee weten.

De mannen, tussen 25 en 30 jaar oud, bleken ondervoed en onderkoeld te zijn. “De mannen hebben kleding en voeding gekregen en zijn daarna overgebracht naar een detentiecentrum in afwachting van het vreemdelingentraject. Twee van hen hebben asiel aangevraagd”, zo meldt de Marechaussee.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750