Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Tanker vastgelopen bij Terneuzen

Toegevoegd: 03-04-2020, 03.39 uur - Update: 03-04-2020, 08.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Op de Westerschelde is afgelopen nacht een tanker vastgelopen. De schipper zag een boei aan voor een havenlicht en zette hierdoor de verkeerde koers in, zo zegt de politie.


De stranding werd rond 01.00 uur gemeld ter hoogte van Terneuzen. Het schip, de Nicole Burmester, varende onder de Duitse vlag, kon na enige tijd weer vlot getrokken worden. De Multratug 5 van Multraship uit Terneuzen verleende assistentie.

De 85 meter lange tanker is onder begeleiding van sleepboten naar de Oostbuitenhaven in Terneuzen gevaren voor een inspectie. Duikers hebben de buitenkant van het schip geïnspecteerd. Volgens de politie heeft het schip dusdanige schade opgelopen dat het na het lossen direct de werf op moet.

De politie startte een onderzoek naar de toedracht van de stranding. Volgens de politie zag de schipper boei 25C aan voor een havenlicht. Hij dacht dus onterecht de haven op te varen. De schipper kreeg overigens ook nog een proces-verbaal vanwege de voertaal. Hij was namelijk zowel het Nederlands als het Engels niet machtig en dit is wel verplicht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren