Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 92 km

Eilandjes Grevelingenmeer verboden gebied

Toegevoegd: 03-04-2020, 14.51 uur - Update: 03-04-2020, 18.29 uur
Het gaat om de eilanden Archipel, Veermansplaat, Dwars in de weg, Stampersplaat en de Mosselbanken.
Het gaat om de eilanden Archipel, Veermansplaat, Dwars in de weg, Stampersplaat en de Mosselbanken.
© Foto: Google Maps
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - De eilandjes in het Grevelingenmeer gelegen in de gemeente Schouwen-Duiveland zijn aangewezen als verboden gebied. Dit vanwege de pandemie van het coronavirus. Dat meldt de gemeente Schouwen-Duiveland.


Met de opening van het vaarseizoen verwacht Staatsbosbeheer drukte in de havens van de eilandjes. De ervaring leert dat de boten in rijen langs en tegen elkaar aanmeren. Hiermee komt de 1,5 meter regel ernstig in het gedrang.

Om verdere verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan is daarom besloten in het verlengde van de noodverordening de eilandjes in het Grevelingenmeer te sluiten. Het gaat om de in het Grevelingenmeer gelegen eilanden Archipel, Veermansplaat, Dwars in de weg, Stampersplaat en de Mosselbanken.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
harry (3-4-2020 om 16:29)
Zeg Hermen Mulder, maar nou geen slapen honden wakker en laat ons nog genieten van het veerse meer zo lang het kan. Dat jij nou nooit buiten Middelburg komt wil niet zeggen dat iedereen dat doet.
Hermen Mulder (3-4-2020 om 15:38)
Heel apart dat het Veerse Meer hier niet wordt vernoemd, is dit de VRZ ontgaan??
Cookie-instellingen beheren