Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Natuurorganisaties: Blijf in tuin of op balkon

Toegevoegd: 03-04-2020, 19.48 uur
Natuurorganisaties: Blijf in tuin of op balkon
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer roepen het publiek op dit weekend natuurgebieden te mijden. Het wordt mooi lenteweer en daardoor zou het wel eens druk kunnen worden in de natuurgebieden met als gevolg dat het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.


“Afgelopen weekend viel de drukte in de natuur mee, maar dat kwam mede door fris weer met een koude wind. Het weekend daarvoor was het te druk in veel populaire natuurgebieden. Belangrijk is dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en er aan bijdraagt herhaling van deze situatie te voorkomen. Het advies luidt daarom: Geniet vooral van de zon, maar in je tuin of op het balkon”, zo zegt Natuurmonumenten.

De drukte in populaire natuurgebieden concentreert zich volgens de organisaties vooral op en rondom parkeerplaatsen (in de buurt van) bezoekerscentra, horecagelegenheden, speelplaatsen, entrees, uitkijktorens en andere recreatieve voorzieningen. Op diverse plekken in het land zijn uit voorzorg uitkijktorens gesloten, geldt eenrichtingsverkeer voor smalle paden of worden andere gebiedsgerichte maatregelen getroffen. “Houd informatievoorziening via posters en borden in de gaten”, zo luidt het advies.

Ook op mountainbikeroutes is het volgens de organisaties drukker dan normaal. “Het rijden van mountainbikeroutes vereist ervaring en technische vaardigheden. Heb je weinig tot geen ervaring, ga in deze periode dan niet mountainbiken in de natuur. Je brengt hiermee jezelf en anderen in gevaar”, zo zegt Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten meldt overigens ook dat natuurgebied Plompetoren bij Burgh-Haamstede gesloten is voor bezoek.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (4-4-2020 om 18:39)
Blijf weg uit de natuur en ga met zijn allen naar de bouwmarkt waar je wel mag komen. Vraag ik me af waar zou je nu sneller besmet kunnen raken. Net als Rutte iedereen moet thuis blijven en zelf staat hij met nog 15 mensen een dansje te doen in een gymzaal.
Mar (4-4-2020 om 16:39)
@Kijk naar Ik ben ook racefietser, ik rijd op stille binnenwegen, bij tegenliggers houd ik maximale afstand kotom ik houd me aan de momenteel geldende regels !!
Rick (4-4-2020 om 13:00)
Die pet past iedereen: Je begrijpt het nog steeds niet: Je moet niet luisteren naar anderen, je moet zelf je boerenverstand gebruiken en weten wat je wel en niet kan doen. Eigen verantwoordelijkheid, weet je nog!!
Die pet past iedereen (4-4-2020 om 10:25)
Is natuurmonumenten nu ook al zo een "corona expert" waar wij naar moeten luisteren ?
Kijk naar anderen, let op jezelf (4-4-2020 om 01:00)
waarschuw naast die mountainbikers de beruchte racefietsers ook maar, of de motorfanaten die traditioneel ook elk jaar bij het eerste mooie weer het stof er weer af gaan blazen.
Cookie-instellingen beheren