Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Drugsgebruikers krijgen rijverbod in Middelburg

Toegevoegd: 04-04-2020, 11.23 uur
Drugsgebruikers krijgen rijverbod in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Afgelopen nacht zijn in Middelburg twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een 21-jarige man uit Meliskerke en een 26-jarige man uit Middelburg kregen beiden een rijverbod van 24 uur nadat zij een speekseltest hadden gedaan.

In de Prinses Beatrixstraat werd tegen middernacht een auto gecontroleerd. Toen de bestuurder werd aangesproken, kwam er een henneplucht uit de auto. Hierop werd uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd. De automobilist, een 26-jarige Middelburger, overhandigde hierop een gebruikershoeveelheid hennep.

Nadat de man positief was getest op THC (de werkzame stof in hennep) kwam een GGD-arts naar het politiebureau om bloed van de man af te nemen. Het bloedmonster gaat naar het NFI waar het wordt onderzocht. Als de uitslag bekend is zal een Officier van Justitie beslissen over de verdere afhandeling van de zaak. Na het afleggen van een verklaring mocht de Middelburger het bureau weer verlaten.

Op de Bosschaartsweg vond rond 01.00 uur eenzelfde situatie plaats. Ook hier werd een auto gecontroleerd en gaf de speekseltest aan dat de bestuurder, in dit geval een 21-jarige man uit Meliskerke, onder invloed reed van THC. Door een GGD-arts werd ook dit keer een bloedmonster afgenomen zodat een Officier van Justitie ter zijner tijd een oordeel kan vellen over de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (4-4-2020 om 14:47)
Graag ook even de bestuurder van de zwarte Alfa Romeo 147 te testen die mij gisteravond bijna van mijn sokken reed op de boulevard toen hij vertrok uit een parkeervak. Jongeman kkek niet erg fris uit zijn ogen, noemde mij kankermongool maar nam niet even de moeite om te stoppen om met mij over het voorval in gesprek te gaan. Bij voorbaat dank.