Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en enkele buien, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

'Zeeuwen houden zich goed aan maatregelen'

Toegevoegd: 04-04-2020, 18.44 uur - Update: 04-04-2020, 19.45 uur
Het Nollestrand in Vlissingen was vrijwel leeg vanmiddag. Op het fietspad door het achterliggende duingebied was het wel af en toe wat drukker.
Het Nollestrand in Vlissingen was vrijwel leeg vanmiddag.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeuwen hebben zich vandaag goed aan de maatregelen gehouden. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


Op de stranden was het vandaag ondanks het mooie weer rustig. Lonink hoopt dat het morgen, wanneer het nog een stuk warmer is dan vandaag, mensen toch ook zoveel mogelijk thuisblijven. “Als je toch een frisse neus wilt halen, houdt dan afstand en vermijd drukke plekken en groepsvorming”, zo zegt Lonink.

Mocht het op bepaalde locaties toch te druk worden, dan kunnen gemeenten ingrijpen en bijvoorbeeld parkeerplaatsen of stranden afsluiten. Politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeenten worden ingezet om mensen aan te spreken als zij zich niet aan de regels houden. Als mensen ook na een goed gesprek zich niet willen houden aan de maatregelen, dan kan een bekeuring worden uitgedeeld. Lonink hoopt echter dat dat niet nodig zal zijn.

Vandaag werd overigens langs de Walcherse kust nog getest of drones ook in onze provincie ingezet kunnen worden om handhavers te helpen bij het monitoren van de drukte en bij het waarschuwen van het publiek. De VRZ laat inmiddels weten dat drones ook daadwerkelijk ingezet zullen worden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (5-4-2020 om 20:19)
Nu het was een herrie en veel drukte op straat als ik van iedere auto en motor een euro had gekregen .zou ik ryk geworden zyn bizar zoveel mensen op straat . Mensen zorg voor elkaar er wordt zoo hard gevochten met leven en dood .
PIPPA (5-4-2020 om 13:59)
Beste mensen, laten we er het beste van maken ,blijf thuis, er komen nog prachtige dagen aan, en als u overtredingen ziet wat betreft bewoning tweede huis, gelijk aangifte doen! handhaven doen met elkaar ,en voor elkaar!! Zo komen we eruit!!!. Verantwoording en fatsoen!!!
Nel (5-4-2020 om 09:52)
Zo is het maar net Will, die kunnen gewoon toc komen en hier een beetje rondtuffen met de vervuiling als gevolg. Blijf in je eigen provincie en verpest de lucht daar., De atmosfeer is al een stuk verbeterd trouwens nu er minder verkeers bewegingen zijn er er veel minder vliegtuigen het luchtruim vervuilen!
Vlissinger (4-4-2020 om 21:25)
@will zeik niet zo. Liever duizenden auto's rijdend op de boulevard dan deze personen hutje mutje over het strand, door de bossen of duinen.. morgen en nog 3 volle weekenden met mooi weer volhouden en dan duimen voor een ieder dat er bv weer wat horeca open mag
Wouter (4-4-2020 om 21:23)
Nou ik was anders behoorlijk verbaasd hoe druk het was op de Mortiere toen ik daar langsreed, de auto's gingen in colonne rechtsaf op de rotonde, het parkeerterrein op.
Draper Anne (4-4-2020 om 21:15)
Vervolg op mijn 1e mail. Om 21 uur zaterdagavond zijn een behoorlijk aantal 2e woningen in een klein gebied in Domburg, bewoond!
Cookie-instellingen beheren