Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 65 km

Politie beëindigt 'coronafeestje' in Middelburg

Toegevoegd: 05-04-2020, 11.50 uur
In de kleedkamer hielden elf jongens een 'coronafeestje', zo zegt de politie.
In de kleedkamer hielden elf jongens een 'coronafeestje', zo zegt de politie.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Agenten hebben vannacht in Middelburg een ‘coronafeestje’ beëindigd. Het ‘feest’ werd gehouden in een kleedkamer op sportpark Veerse Poort. Elf jongens zullen in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) een passende straf krijgen, zo zegt de politie.


Tijdens hun surveillance zagen agenten een aantal fietsen staan op het sportpark. De politiemedewerkers namen hierop poolshoogte. In verband met de afgekondigde noodverordening vanwege de verspreiding van het coronavirus is het immers verboden om samen te scholen en dient men afstand te houden van elkaar.

Uit één van de kleedkamers hoorden agenten vervolgens luide muziek en harde stemmen. De deelnemers aan het feestje zongen o.a. over “quarantaine, quarantaine”, dus het had er volgens de politie alle schijn van dat zij op de hoogte waren van de huidige situatie en de geldende maatregelen.

De agenten klopten op de deur van het kleedlokaal en maakten duidelijk wie er voor de deur stond. Meteen ging de muziek uit en verstomden de stemmen. Het bevel werd gegeven om de deur te openen, maar dat bevel werd genegeerd. Ook na meerdere malen vorderen bleef de deur dicht. Een sleutelhouder werd gebeld en uiteindelijk hebben de agenten de deur kunnen openen.

In de kleedkamer bevond zich een elftal jongens tussen de 17 en de 20 jaar oud, afkomstig uit Middelburg. Hen wordt onder meer verweten dat zij willens en wetens de geldende noodverordening hebben overtreden en daarmee dus willens en wetens een risico voor de gezondheid van zichzelf en anderen hebben genomen.

De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie. Een Officier van Justitie zal bepalen welke sanctie passend is voor dit gedrag.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bas (5-4-2020 om 20:26)
TN, zolang de mensen die jij in je klaagzang noemt met daten het hoeveelheid quotum van samenzijn niet overtreden is er niks aan de hand. En gezien jij zelf smetvrees hebt en in je bericht over je buren alles op aanname berust vind ik dat vrij kwalijke betichtingeb aan die mensen. Smetvrees en andere fobieen zijn door een psychiater te behandelen, dat zit puur tussen je oren.
Mar (5-4-2020 om 15:02)
Advies;leeseens het boek van Dich Swaab met de fraaie titel: Wij zijn ons brein. geetf misschien enige nuance an het denken over puberale brienen.
Bumper: (5-4-2020 om 14:52)
jammer dat er weer met twee maten gemeten wordt, overtreding is gewoon een bekeuring en niet dat half slappe optreden. gewoon spijkerhard aanpakken, wie niet luisteren wil moet maar voelen
Goes (5-4-2020 om 13:57)
Zullen je kinderen maar zijn, schaam je kapot.
Jac (5-4-2020 om 13:30)
Geldboete doet niet zo veel, daar baal je alleen maar van.... Is gewoon allemaal stoerdoenerij en puber gedrag Dagje mee laten lopen, of alleen maar een kijkje nemen op de IC lijkt me meer nut hebben.
willem (5-4-2020 om 13:25)
waarom scherm je die idioten af? laat iedereen zien hoe "stoer"ze zijn. een boete van 5.000 euro pp. misschien leren ze dan om eens normaal te doen.
Cookie-instellingen beheren