Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zet drone in langs kust Schouwen

Toegevoegd: 05-04-2020, 17.22 uur
De controles vonden plaats vanaf de Brouwersdam.
De controles vonden plaats vanaf de Brouwersdam.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - De politie heeft vandaag voor het eerst een drone ingezet om op die manier tijdens de corona-pandemie extra toezicht te houden op de kustlijn van Schouwen-Duiveland.


Gisteren werden al testvluchten uitgevoerd tussen Vlissingen en Zoutelande. Nadat de resultaten waren gepresenteerd aan het crisisteam van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), werd gisteravond al gemeld dat de drone in de toekomst daadwerkelijk ingezet zou kunnen worden.

Vandaag liet een driekoppig droneteam van de politie het onbemande luchtvaartuig op vanaf de Brouwersdam bij Scharendijke. Hier werd, net als gisteren in Vlissingen, een klein gebied afgezet zodat het opstijgen en landen van de drone veilig kon gebeuren.

Volgens de politie hielden de mensen zich ook vandaag over het algemeen goed aan het advies om thuis te blijven.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren