Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

De alarmsirene loeit straks gewoon, maar daarna twee maanden niet

Toegevoegd: 06-04-2020, 09.53 uur - Update: 06-04-2020, 11.04 uur
De alarmsirene loeit straks gewoon, maar daarna twee maanden niet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De maandelijkse test van de sirenepalen in ons land gaat straks, ondanks de coronacrisis, gewoon door. Niet schrikken dus.


Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies wordt de sirene getest. Het signaal duurt onafgebroken 1 minuut en 26 seconden. Gaat de sirene op een ander moment? Ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of tv aan op de regionale rampenzender.

De sirene wordt nooit getest op nationale feestdagen, dodenherdenking en religieuze feestdagen. Ook nu loeit de sirene dus gewoon. Er is geen uitzondering gemaakt vanwege de uitbraak van het coronavirus. In mei en juni zullen de sirenes echter niet loeien. Dan valt de eerste maandag van de maand namelijk tegelijk met dodenherdenking (4 mei) en Tweede Pinksterdag (1 juni).

Er wordt vandaag overigens geen controlebericht van NL-Alert uitgestuurd. Dit gebeurt namelijk niet elke maand maar ieder half jaar: in juni en december. Maandag 8 juni is het eerstvolgende moment dat het controlebericht wordt verstuurd.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verbaasd (6-4-2020 om 19:03)
Geen sirene gehoord, maar juist wel een NL-Alert
uit oost-souburg (6-4-2020 om 13:01)
Ik heb niets gehoord hier. En mijn raam stond open.
Cookie-instellingen beheren