Weerbericht:
Overdag perioden met zon, kans op een bui. Donderdag grijs en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

GGD: Stook geen hout tijdens coronacrisis

Toegevoegd: 06-04-2020, 12.51 uur
GGD: Stook geen hout tijdens coronacrisis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De GGD Zeeland adviseert om tijdens de coronacrisis geen hout te stoken om zo buren met luchtwegklachten niet tot last te zijn.

“Mensen met longklachten of gevoelige luchtwegen lopen extra risico als zij besmet raken met het coronavirus. Zij zijn in deze tijd dan ook nog meer dan veel anderen aan huis gebonden. Deze mensen hebben er vaak last van als hun buren hout stoken. Wil je je buren helpen? Zet ze dan niet in de rook en laat voorlopig je houtkachel, open haard of vuurkorf uit”, zo adviseert de GGD.

Maak je toch je open haard, vuurkorf of houtkachel aan? Volg heeft de GGD de volgende tips:
- Stook niet als het mistig is of als er geen wind is. De rook blijft dan tussen de huizen hangen. Wil je weten wanneer je beter niet kunt stoken? Kijk dan op stookwijzer.nu. Let ook op het stookalert. Het RIVM geeft een stookalert af bij ongunstig weer of een slechte luchtkwaliteit.
- Stook alleen droog, ongeverfd hout, openhaardblokken of houtpellets.
- Stook nooit afval, oud papier, plastic, textiel, spaanplaat of behandeld hout.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (7-4-2020 om 00:09)
Ook geen bbq .
X (6-4-2020 om 22:43)
Die coronacrisis lijkt wel een zegen voor die groene wereldverbeteraars.Die groene stroom en die groene warmte is echt niet zo schoon als het lijkt.En dan dat gezeik van iedereen die overal last van hebben.bah.ga toch iets nuttigs doen met je leven in plaats van achter een raam je aan alles zitten ergeren. Dit is gewoon grote onzin.meer niet.Maar ja,het staat weer in het nieuws.......
VdVonck (6-4-2020 om 21:37)
Helaas zijn er hier een tweetal aan de andere zijde van het park die allerlei rommel opstoken. Vochtig hout met verf en plastic. Verschrikkelijke geur
Marc (6-4-2020 om 20:36)
De houtkacheltjes mogen niet meer want de met miljoenen gesubsidieerde biomassa centrales hebben al dat hout nodig, dan kun je het huis toch maar mooi met "groene" stroom verwarmen.
Moeder (6-4-2020 om 16:53)
Is ook véél beter voor het milieu. Dus als je eenmaal gewend bent om niet meer te stoken, ga er dan in de herfst ook niet meer mee beginnen. Er hebben meer mensen last van dan je denkt... Zeggen ze trouwens op een moment dat stoken überhaupt bijna niet meer nodig is.. Eerder durfden ze het zeker niet... :-(