Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM gebruikt flessenpost vanwege coronavirus

Toegevoegd: 06-04-2020, 13.01 uur
Het jacht werd door de KNRM naar Kortgene gesleept. Het jacht werd door de KNRM naar Kortgene gesleept.
Het jacht werd door de KNRM naar Kortgene gesleept.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Een zeiljacht is zondagmiddag op het Veerse Meer bij Kortgene aan de grond gelopen als gevolg van motorproblemen. De KNRM schoot te hulp maar moest dat vanwege het coronavirus wel anders doen dan gebruikelijk.


De bemanning van de KNRM-reddingboot Oranje van het station Veere werd rond 14.00 uur opgeroepen om de opvarende van het jacht te helpen. Vanwege het coronavirus werd uit voorzorg niet overgestapt op het jacht, maar werd flessenpost gebruikt, zo meldt de KNRM.

“Omdat we niet overstapten was communicatie met de opvarende wat lastiger dan normaal. Voor onze veiligheid en gezondheid hebben we ook blauwe handschoenen aangetrokken bij vertrek vanuit het boothuis”, zo schrijft de KNRM op Facebook. Het jacht kon uiteindelijk veilig naar Kortgene worden gesleept.

De redders roepen ook watersporters op zoveel mogelijk thuis te blijven. “Dan kunnen eventuele hulpdiensten ook thuis blijven en hebben wij minder kans om besmet te raken. Zo kunnen wij, samen met u, onze inzetbaarheid blijven waarborgen”, zo zegt de reddingmaatschappij.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren