Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en enkele buien, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Parkeerplaatsen uit voorzorg dicht tijdens Pasen

Toegevoegd: 06-04-2020, 13.33 uur
Parkeerplaatsen uit voorzorg dicht tijdens Pasen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

PERKPOLDER - Tijdens het Paasweekend gaan enkele parkeerplaatsen langs de Westerschelde bij Perkpolder uit voorzorg dicht vanwege het coronavirus.


Dat de parkeerplaatsen langs de Westerscheldedijk bij het Zeeuws-Vlaamse plaatsje dicht gaan, heeft burgemeester Jan-Frans Mulder besloten in overleg met de politie. “Het afgelopen weekend waren toch veel mensen die deze locatie aan de Zeedijk opzochten om een frisse neus te halen. Het in achtnemen van de 1,5 meter afstand kwam daardoor in het geding. Om dit tijdens het Paasweekend te voorkomen, heeft burgemeester Mulder het besluit genomen de parkings in Perkpolder dan te sluiten om zo mensen te weren van deze plaats”, zo legt de gemeente uit.

De sluiting vindt plaats op grond van de noodverordening die de Veiligheidsregio Zeeland op 27 maart afkondigde vanwege de corona-pandemie. De maatregel geldt in ieder geval vanaf vrijdag 10 tot en met maandag 13 april. Volgens de gemeente wordt een uitzondering gemaakt voor medewerkers van bedrijven die ter plaatse werkzaamheden moeten uitvoeren.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (6-4-2020 om 17:34)
Je snapt niet dat er mensen zijn dia aan toerisme denken in deze corona tijden. Ieder weldenkend mens wil toch zo snel mogelijk het virus weg hebben. Oke het virus gaat niet weg net als het griepvirus wat er in de zomer ook is maar het word minder. De druppels hechten in de zomer niet. Corona is echter een ander verhaal. Dat heerst in warme landen ook
Sluiten die handel (6-4-2020 om 15:54)
Waarom niet gewoon alles dicht ? wij zitten hier braaf thuis binnen te zitten en dan komt er met pasen zo een corona tsunami aan paastoeristen die tijd die wij binnen mogen blijven zeker even te niet doen ?! Op deze manier wordt asociaal gedrag beloond en sociaal gedrag bestraft met huisarrest. want waar is dat "alleen voor noodzakelijke dingen" gebleven bij de toerist ? Ik vind dit maar ondermijning van de corona regels. De normale zeeuw mag zijn tuin eigenlijk niet eens uit maar half nederland en omgeving komt hier lekker uitwaaien en racen enz. Gewoon belachelijk. Gelijke monniken, dan ook gelijk thuis blijven en nix geen feestje in zeeland waar alles zomaar mag.
A (6-4-2020 om 15:50)
Hoe zit dat dan met 2 de woning . Zie toch velen bewoond. Wie doet hier iets tegen? Een maatregel is mooi maar dan moet je hem als overheid wel hand haven . Anders sta je als overheid mooi in je hemd.
Cookie-instellingen beheren