Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

'Steeds vaker groepen die maatregelen negeren'

Toegevoegd: 07-04-2020, 14.53 uur
'Steeds vaker groepen die maatregelen negeren'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie in Zeeuws-Vlaanderen moet de laatste dagen steeds vaker groepen mensen wijzen op de maatregelen rondom het coronavirus. Dat zegt de politie op Facebook.


Het algemene beeld is dat de meeste mensen zich keurig aan de regels houden met betrekking tot samenscholing en afstand houden. “Zij blijven zoveel mogelijk binnen. Toch hebben wij de laatste dagen steeds vaker groepen mensen moeten waarschuwen”, zo stelt de politie.

Vanmiddag werd bekend dat in het gehele land ruim 1.400 mensen beboet zijn voor het overtreden van de coronamaatregelen. Hoeveel van de boetes in onze provincie werden uitgedeeld, is niet duidelijk.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (7-4-2020 om 19:23)
Toch nog mensen waarschuwen waar van een ieder weet waar we aan toe zijn, de gehele dag lees je en hoor je de ernst van de ziekte die in gehele wereld veel slacht offers mee brengt en daar aan tegen de gegeven maat regel die voor een ieder het zelfde is en allang dat weten en zo ook waar nemen die dat niet doen voor mij onbegrijpelijk.
Marionetten Show (7-4-2020 om 18:46)
En zijn dat dan zeeuws vlamingen of belgen die zich hier komen misdragen ? Of alletwee ? Want ik bleef ook niet binnen als buiten groepen buitenlanders wel op straat mogen en ik niet. Gebrek aan toezicht is zoals altijd weer het probleem van de zwakke regering die wel bazig van alles beslist maar in werkelijkheid geen enkele intentie toont om ook daad bij het woord te voegen.
rini de jonge uit axel (7-4-2020 om 18:02)
betonblokken en zeecoteners plaatsen helpt beter die duw je niet zomaa opzij propleem opgelost gemeentes grenstreek
Jaap (7-4-2020 om 16:03)
Waarschuwen helpt niet......de scholen zijn dicht, de skate banen niet. In Middelburg tel je op momenten wel 20 skaters. Kunnen ze net zo goed weer naar school. Er is weinig handhaving. Geef ze 1x een boete want dan decimeer je groepsvorming.
Jan (7-4-2020 om 15:59)
Uiteraard is het jammer dat er mensen zijn die de ernst van de toestand niet willen inzien.. We moeten er steeds met ons neus bovenop gedrukt worden, dan dringt de ernst ervan beter door. Daarom vind ik het een fout om de Zeeuwse berichten over de dagelijkse veranderingen niet meer officieel door te geven. Niemand zal het kwalijk nemen dat de cijfers niet tot op de laatste minuut zijn bijgehouden.
Cookie-instellingen beheren