Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Eerste coronapatiënt op uitgebreide IC Adrz

Toegevoegd: 07-04-2020, 14.56 uur
Eerste coronapatiënt op uitgebreide IC Adrz
© Foto: Adrz (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes heeft vandaag een eerste coronapatiënt opgenomen uit de uitgebreide Intensive Care-afdeling (IC). Dat meldt het ziekenhuis.


De IC-capaciteit van het Adrz werd gisteren verhoogd van 18 naar 24 bedden. Zes bedden blijven gereserveerd voor de ‘gewone’ patiënt. Met het verhogen van het aantal IC-bedden bereidt het ziekenhuis zich voor op een stroom aan patiënten die door besmetting met het coronavirus (COVID-19) zorg nodig heeft op de IC.

Met de uitbreiding van het aantal bedden, is ook een groot aantal medisch specialisten en verpleegkundigen aan het werk dat de afgelopen weken voor dit werk is opgeleid. Adrz zet personeel van elders uit het ziekenhuis en van buiten in. De benodigde apparatuur is de afgelopen weken vanuit elders in het ziekenhuis (bijvoorbeeld de operatiekamer) en van buiten gehaald.

Het Adrz laat weten te hopen dat de uitbreiding niet nodig blijkt te zijn, maar dat het desondanks ook niet blijft stilzitten. “We blijven voorbereidingen treffen om eventueel een nog grotere stroom aan patiënten te kunnen helpen. Daarbij blijft het waarborgen van de kwaliteit van de zorg in het ziekenhuis uitgangspunt”, zo zegt het ziekenhuis in een persverklaring.

De uitbreiding van het aantal bedden op de Goese IC is overigens geheel in lijn met afspraken die het ziekenhuis in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) maakt met andere ziekenhuizen in Nederland.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren