Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Oproep: 'Steek niet met fiets of te voet grens over'

Toegevoegd: 07-04-2020, 15.53 uur
Oproep: 'Steek niet met fiets of te voet grens over'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De burgemeesters van drie Belgische gemeenten doen samen met burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst een dringende oproep aan wielertoeristen, mountainbikers en wandelaars om niet de Belgisch-Nederlandse grens over te steken.


De Hulsterse burgemeester moest afgelopen dagen vaststellen dat nogal wat Belgen langs oude smokkelwegen de grens overstaken om in de polders van Hulst te gaan fietsen. “Dit kan écht niet” zo zeggen naast Mulder ook zijn collega’s van de Belgische gemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene.

Stichting Het Zeeuwse Landschap moest volgens de gemeenten zondag streng optreden toen wandelaars in de bossen op de grens van Clinge en het Belgische De Klinge niet voldoende afstand tot elkaar hielden. “Ook waren er zelfs mensen die in de bossen een barbecue wilden houden en met de auto langs smalle bospaadjes de grens overstaken”, zo stellen de burgemeesters in een persbericht.

Met het goede weer -  en een nog lange periode zonder georganiseerde fiets- of wandelactiviteit -  in het vooruitzicht, verwachten de burgemeesters nog meer recreanten op de polderwegen en in de natuurgebieden op de grens. Daarom roepen ze op om samen als goede buren de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. “Ieder aan zijn zijde van de grens. Op die manier kunnen we zo snel als mogelijk weer samen genieten van onze onbegrensd mooie grensstreek. Maar nu dus even niet!”, z luidt de boodschap van de burgemeesters.

Wie de oproep negeert, loopt kans op een boete. Volgens de gemeenten stellen zowel de Nederlandse als de Belgische politie namelijk extra (grens)controles in. “Ook langs de oude smokkelpaadjes. Overtreders gaan meteen op de bon”, zo zeggen de burgemeesters van de vier zogeheten Linielandgemeenten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rini de jonge (8-4-2020 om 10:21)
stroomhek plaatsen met 10.000 volt werkt beter
Peter (8-4-2020 om 09:23)
Ze zouden beter eens wat meer controleren. Hier op Koewacht ook. Genoeg straten dicht waar nooit controle is. Ik zag er gisteren nog met fiets en al over de betonblokken klimmen.... We moeten het met zen allen doen!
Vlinder (7-4-2020 om 21:54)
@TNT je hoeft je natuurlijk niet af te vragen waar jij je dagen mee vult, dat staat namelijk juist omschreven!!! GA leven joh!!! Inplaats van hele dagen de boel in de gaten te houden.
Barrie biervliet (7-4-2020 om 21:24)
Ga maar middagje bij 't tankstation kijken in biervliet, elk uur wel paar Belgen, auto vol Kids... Beleid van lik me vestje daar aan de grens
rini de jonge (7-4-2020 om 20:36)
zeecontainers plaatsen dan kunn ze niet langs
FB (7-4-2020 om 20:26)
Smokkelpaadjes, waarom doen ze zo moeilijk? Er zijn genoeg grensovergangen open. Geen enkele Belg die daar wordt tegen gehouden, terug gestuurd of beboet. Al zolang de Corona maatregelen gelden zie je ze, desondanks, bij de supermarkten in Hulst dan ook nog steeds met tientallen komen en gaan. Zondag was ik nog even op Kappellebrug en zag daar inderdaad met regelmaat auto's met rood-witte kentekens in beide richtingen de grens passeren. Ook zag ik dat er aan de Belgische kant een agent liep te patrouilleren maar acties heb ik hem niet zien verrichten........ Als Nederlander riskeer je een boete van € 4000,- als je je ongeoorloofd in België durft te vertonen. Onze zuiderburen lijken hier weinig of niks te vrezen te hebben.
Cookie-instellingen beheren