Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

ZorgSaam: tot nu toe 27 coronapatiënten ontslagen

Toegevoegd: 07-04-2020, 17.18 uur
ZorgSaam: tot nu toe 27 coronapatiënten ontslagen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In totaal 27 coronapatiënten hebben inmiddels het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen mogen verlaten. Ook is voor het eerst een IC-patiënt met corona overgeplaatst naar de reguliere afdeling.


ZorgSaam laat weten dat de genoemde IC-patiënt kunstmatig beademd moest worden, maar inmiddels dus voldoende hersteld is om behandeld te kunnen worden buiten de intensive care. In totaal 27 anderen zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis omdat zij voldoende zijn hersteld om in thuisisolatie verder op te knappen. Een week geleden lag dit aantal nog op 16.

Op dit moment zijn er in het Terneuzense ziekenhuis 11 patiënten met het COVID-19-virus opgenomen. Zes van hen liggen op de IC. Op de speciale COVID-afdeling van ZorgSaam in Oostburg zijn inmiddels zes personen opgenomen. Binnen de ouderenzorg van ZorgSaam zijn twee bewoners besmet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (7-4-2020 om 20:56)
dat zijn mooie en positieve berichten .hopen dat dit doorzet
Cookie-instellingen beheren