Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

IC-helikopter brengt patiënt naar Adrz Goes

Toegevoegd: 07-04-2020, 20.27 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De speciale IC-traumahelikopter Lifeliner 5 heeft vanavond een patiënt vanuit het Gelderse Tiel overgebracht naar het Admiraal de Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes.


De helikopter landde rond half zes bij ziekenhuis Rivierenland aan de President Kennedylaan. Daar werd een patiënt opgehaald die moest worden overgeplaatst naar het Adrz in Goes. Tegen 19.00 uur landde de helikopter onder het toeziend oog van de brandweer op het heliplatform bij het ziekenhuis aan de ‘s-Gravenpolderseweg. Vervolgens werd de patiënt naar de IC van het Goese ziekenhuis gebracht. Rond 20.00 uur vertrok de helikopter weer richting de basis.

De Lifeliner 5 is speciaal bedoeld om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren tussen ziekenhuizen in het gehele land. De helikopter is sinds 24 maart tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Het traumateam heeft als thuisbasis Volkel. De helikopter (type H145) is beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive-care-patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (11-4-2020 om 19:23)
Ik schryf het nog een keer. Ik heb diep en diep respect. voor al het verplegend personeel en Artsen .ik wens u allen veel kracht en strekte toe. Veel liefs
@sebastiaan (9-4-2020 om 11:01)
Als u een beetje logisch nadenkt, begrijpt u ook waarom er een verdeling wordt gemaakt. Of een krant leest.....
Bassie bezoeker (8-4-2020 om 23:37)
Vindt u dat niet egoïstisch? Mensen weren uit het ziekenhuis omdat ze elke minuut en elk bed nodig hebben voor iemand die echt ziek is? Ik mocht niet bij m'n vrouw en zoon van 6 maanden blijven slapen na z'n oogoperatie, maar daarom ga ik niet klagen op HVZeeland...
Sebastian (8-4-2020 om 10:16)
Ik begrijp het nog steeds niet. Bezoekers mogen niet overnachten omdat voor hun niet genoeg capaciteit in de ziekenhuizen is. Maar er worden wel mensen uit andere provincies met de heli naar Zeeland overgebracht...!?
Cookie-instellingen beheren