Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Boetes voor onvoldoende afstand houden Hulst

Toegevoegd: 07-04-2020, 21.26 uur
Boetes voor onvoldoende afstand houden Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft dinsdagavond in Hulst meerdere jongeren beboet die onvoldoende afstand hielden tot elkaar.


Agenten gingen gericht op pad nadat was gemeld dat een groepje jeugd zich op een specifieke locatie niet goed aan de regels uit de noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) hield. Ter plekke bleek dat de jongeren inderdaad niet de gestelde anderhalve meter afstand tot elkaar in acht hield. De jongeren kregen daarom van de agenten een boete. Bij het niet naleven van de afstandsregel kan een bekeuring worden uitgedeeld tot 390 euro.

Premier Rutte benadrukte dinsdagavond tijdens een persconferentie ook nog maar eens dat het van belang is om alle genomen maatregelen goed in acht te blijven houden. Volgens Rutte laten de cijfers inmiddels voorzichtig zien dat de maatregelen ook niet voor niets zijn: De aantallen patiënten in het ziekenhuis en op de IC stijgen minder snel en volgens deskundigen komt dat doordat we goed met de regels omgaan.

Volgens de minister-president kunnen we echter bijna geen grotere fout maken dan nu niet vol houden. “Doen we dit niet, dan doen we in no-time alles te niet wat we hebben opgebouwd en schieten we meteen weer naar een piek.” Rutte zei daarom: “Houd vol en blijf zoveel mogelijk thuis. Oók in het aankomende Paasweekend.” De premier deed deze laatste oproep ook in het Duits en het Frans. Rutte zei ook dat de kans op normalisering van de samenleving groter wordt als iedereen zich goed aan de regels blijft houden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren