Weerbericht:
Veel bewolking, in de noordwestelijke helft plaatselijk lichte regen
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: 'Bel niet de politie over groepen mensen'

Toegevoegd: 07-04-2020, 21.29 uur
VRZ: 'Bel niet de politie over groepen mensen'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept op niet de politie te bellen over groepen van meer dan twee personen.


"De politie krijgt nog steeds veel telefoontjes met meldingen over groepen van meer dan twee personen. We willen je graag verzoeken hiervoor niet de politie te bellen. De politie heeft het namelijk momenteel erg druk en kan niet op alle meldingen af gaan", zo zegt de VRZ.

Zie je een groep van meer dan twee personen? Dan roept de Veiligheidsregio op om elkaar aan te spreken. "Uiteraard waar dit kan en natuurlijk op gepaste afstand", zo zegt de VRZ.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pvver (9-4-2020 om 21:27)
je zou het vast heel aardig gevraagd hebben Jos. Kom op zeg, je WORDT NIET uit het niets aangevallen als je mensen aanspreekt. Jij zal vast een grote mond hebben gehad. Dan maar paar weken door een rietje eten.
Jos (9-4-2020 om 12:49)
Heb dit 2 weken geleden geprobeerd toen werd ik 2 uur later wakker met een gebroken kaak ivm kopschoppen !
Wanprestatie ontslag op staande voet (8-4-2020 om 12:37)
VRZ komt zeker zelf nooit op straat ? Tegenwoordig heb je al problemen als je al verkeert kijkt laat staan groepen aan gaan spreken op hun gedrag maar dat snappen ze bij VRZ niet eens, werkelijk wereldvreemd. En dat moet dan over onze veiligheid gaan ? Los zelf maar op ? Ik denk dat er beter wat mensen ontslagen worden daar want de burgerij oproepen om het recht dan maar in eigen hand te nemen omdat de overheid aan daadwerkelijk alle kanten faalt... omdat ze alles kapot bezuinigd hadden terwijl ze zelf miljarden winsten binnenklotsten ? dat gaat er bij mij niet in. Sorry, probeer nog maar eens een keer VRZ.
rini de jonge (8-4-2020 om 10:52)
de politie niet opbellen geloof ik wie zijn er voor de ordehandhaving de politie toch moet dan de menssen rescht in eigen hand nemen blijkbaar van wel
rini de jonge (8-4-2020 om 10:19)
niet durven aanspreken geloof ik ik doe dat gewoon dan krijg je wel een grote smoel terug dat deer mij niet
Jos (8-4-2020 om 10:11)
Druk met wat??? Handhaven is een taak van de politie anders hebben de maatregelen totaal geen zin en gaat iedereen zijn gang. Kijk maar naar die groepen Belgische wielrenners die hier de straten onveilig komen maken, Tip: strooi flink wat punaises langs de grens.
Cookie-instellingen beheren